DECRET 120/1999, de 19 d'abril, d'aprovació del Programa específic de biblioteques per al període 1996-97 integrat en el Pla únic d'obres i serveis de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

120/1999, de 19 d’abril, d’aprovació del Programa específic de biblioteques per al període 1996-97 integrat en el Pla únic d’obres i serveis de Catalunya.

L’article 42 de la Llei 4/1993, de 18 de març, del sistema bibliotecari de Catalunya, preveu que el Departament de Cultura ha d’establir anualment un programa d’ajuts a les biblioteques i que aquest programa s’integra en el Pla únic d’obres i serveis de Catalunya.

El Decret 274/1996, de 23 de juliol, va aprovar les determinacions del programa específic de biblioteques per als anys 1996 i 1997.

Per una Resolució del conseller de Cultura de 4 de setembre de 1996, es van convocar els municipis per a la formulació del Programa específic de biblioteques per al període 1996-1997.

La proposta inicial del Programa esmentat va ser objecte d’informe favorable per part de la Comissió de Cooperació Local de Catalunya en la sessió de 12 de novembre de 1998, i que es va sotmetre a informació pública mitjançant Edicte de 16 de novembre de 1998.

Vistes les al·legacions presentades i atès que es podia disposar de finançament s’ha considerat procedent incloure-hi determinades actuacions programades o executades en el temps transcorregut des de la formulació inicial del Programa.

Atès que es va elaborar la proposta definitiva del Programa específic de biblioteques per al període 1996-97 i que aquesta proposta va ser objecte d’informe favorable per part de la Comissió de Cooperació Local de Catalunya en la seva sessió de 26 de març de 1999;

Atès que el Departament de Cultura ha establert amb l’Institut Català de Finances una línia de crèdits destinada al finançament d’una part de les inversions objecte de subvenció;

A proposta dels consellers de Governació i de Cultura i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

S’aprova definitivament el Programa específic de biblioteques per al període 1996-97 integrat en el Pla únic d’obres i serveis de Catalunya, i les seves bases d’execució que figuren en els annexos d’aquest Decret.

Disposicions finals

—1 Es faculta el conseller de Cultura per a l’execució i desplegament d’aquest Programa.

—2 Aquest Decret entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 19 d’abril de 1999

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Xavier Pomés i Abella

Conseller de Governació

Joan M. Pujals i Vallvè

Conseller de Cultura

Annex 1

Bases d’execució del Programa específic de biblioteques per al període 1996-97

—1 Execució i gestió del Programa

1.1 L’execució del Programa correspon a l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

1.2 La contractació, l’execució i la direcció de l’obra i la contractació de subministraments correspon a l’ens beneficiari.

1.3 Correspon al Departament de Cultura el control de l’execució de l’obra, el lliurament de les subvencions atorgades i, facultativament, les recepcions d’obres.

—2 Seguiment i divulgació del Programa

2.1 Semestralment, el Departament de Cultura trametrà a la Comissió de Cooperació Local de Catalunya una memòria sobre l’estat d’execució del Programa.

2.2 En totes les obres a realitzar a l’empara d’aquestes bases, que s’hagin d’iniciar o estiguin en execució, el contractista adjudicatari ha de col·locar a càrrec seu els cartells anunciadors que estableix la Comissió de Cooperació Local de Catalunya. Aquests cartells restaran col·locats en lloc visible fins la recepció de les obres.

—3 Subvencions per a la redacció de projectes

3.1 L’ens beneficiari ha de presentar el projecte al Departament de Cultura en el termini màxim de 5 mesos des de la publicació al DOGC d’aquest Decret.

3.2 El Departament de Cultura aprovarà el projecte un cop comprovada la seva adequació als paràmetres i orientacions tècniques que s’especifiquen a la Resolució del conseller de Cultura de 28 de juny de 1993 (DOGC núm. 1776, de 28.7.1993), i la normativa sobre supressió de barreres arquitectòniques.

3.3 En cas d’observar alguna deficiència, el Departament de Cultura requerirà l’ens beneficiari per tal que l’esmeni i torni a presentar el projecte en el termini de 30 dies des de la notificació del requeriment.

3.4 La tramitació del pagament de la subvenció s’inicia un cop aprovat el projecte amb la presentació prèvia de la justificació de la despesa.

—4 Subvencions per a l’execució de projectes de construcció o adequació

4.1 Les construccions i adequacions de biblioteques incloses en el Programa s’han d’executar segons els projectes aprovats pel Departament de Cultura. La modificació de projectes requereix autorització prèvia del Departament de Cultura, i en cap cas pot implicar un canvi de destinació de l’obra ni un increment de la subvenció.

4.2 Els beneficiaris de les subvencions han de trametre al Departament de Cultura, en el termini d’un mes des de la publicació d’aquest Decret en el Diari...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR