ORDRE de 16 de novembre de 2000, per la qual es crea el Registre d'entitats de control i certificació de productes agroalimentaris.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 16 de novembre de 2000, per la qual es crea el Registre d’entitats de control i certificació de productes agroalimentaris.

D’acord amb la normativa vigent, els productes agroalimentàries emparats per una indicació geogràfica protegida o una denominació d’origen protegida, d’acord amb el Reglament CE 2081/92; els productes procedents de la producció agrària ecològica, d’acord amb el Reglament CE 2092/91; els productes procedents de la producció integrada, d’acord amb l’Ordre de 24 de febrer de 1993 (DOGC núm. 1726, de 26.3.1993) i els productes amb característiques específiques, d’acord amb el Reglament CE 2082/92, han de ser certificats per una entitat que compleixi la norma EN 45011. També els plecs de condicions de l’etiquetatge voluntari de la carn de vacum, d’acord amb el Reglament CE 1760/00, han de ser certificats per entitats que compleixin la norma EN 45011.

Així mateix, el control per a la certificació de productes alimentaris emparats amb la Marca Q implícitament es fonamenta en el compliment de la norma EN 45004, i la normativa sobre la certificació de la qualitat i sobre les formes de producció de productes alimentaris segueix els criteris de la reglamentació comunitària abans referenciada.

Considerada la necessitat de modificar els requisits que han de complir les entitats de control i/o certificació de productes agroalimentaris per tal d’ajustar-se a la normativa vigent;

En ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Creació del Registre

1.1 Es crea, en el si del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, el Registre d’entitats de control i certificació de productes agroalimentaris (en endavant Registre) dedicades al control i/o la certificació dels productes emparats per una indicació geogràfica protegida, denominació d’origen protegida o per una marca de qualitat, i dels productes procedents de la producció agrària ecològica, de la producció integrada, dels productes amb característiques específiques i dels plecs de condicions de l’etiquetatge voluntari de la carn de vacum, així com d’altres distintius de qualitat o de forma de producció que la normativa estableixi.

1.2 L’esmentat Registre estarà a càrrec de la Direcció General d’Indústries i Qualitat Agroalimentària i podrà ser informatitzat.

Article 2

Requisits d’inscripció

2.1 Es podran inscriure al Registre d’entitats de control i certificació de productes agroalimentaris les entitats que compleixin la norma EN-45004 i/o EN-45011, per als productes corresponents a l’objecte de control i/o certificació, respectivament, i els requisits que s’estableixen en aquesta Ordre.

2.2 Les entitats de control i/o certificació que siguin inscrites al Registre han de justificar el compliment de la norma EN-45011 i/o de la norma EN-45004 mitjançant la presentació d’un certificat d’acreditació d’ENAC (entitat nacional d’acreditació) l’abast del qual inclogui l’activitat acreditada i la norma o el document normatiu sobre el qual es realitza...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR