RESOLUCIÓ de 8 de novembre de 2000, de modificació global dels Estatuts del Col·legi de Delineants de Barcelona.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyResolució

de 8 de novembre de 2000, de modificació global dels Estatuts del Col·legi de Delineants de Barcelona.

Vista la Resolució de 15 de maig de 1984, publicada en el DOGC núm. 449, de 4.7.1984, per la qual es va declarar l’adequació a la legalitat i es va ordenar la inscripció en el Registre de Col·legis Professionals de Catalunya i la publicació dels Estatuts del Col·legi de Delineants de Barcelona;

Vista la modificació global dels Estatuts aprovada en Assemblea General extraordinària de 26 de febrer de 2000;

Vistos la Llei 13/1982, de 17 de desembre, de col·legis professionals, i el Decret 329/1983, de 7 de juliol, d’aprovació del reglament que la desplega; el Decret 213/1983, de 31 de maig, pel qual es deleguen en el conseller de Justícia funcions atribuïdes al Departament de la Presidència; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya; i la Resolució d’11 de maig de 1999, de publicació de les relacions de procediments administratius regulats per la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 2898, de 28.5.1999);

Atès que els articles modificats s’adeqüen a la legalitat;

Atès que el present expedient ha estat promogut per persona legitimada, que s’han aportat els documents essencials, i que s’han complert tots els tràmits establerts;

D’acord amb el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques,

Resolc:

—1 Declarar l’adequació a la legalitat de la modificació global dels Estatuts del Col·legi de Delineants de Barcelona i disposar-ne la inscripció en el Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya.

—2 Disposar que es publiqui al DOGC la modificació dels Estatuts esmentats, com a annex a aquesta Resolució.

Barcelona, 8 de novembre de 2000

Núria de Gispert i Català

Consellera de Justícia

Annex

Modificació global dels Estatuts del Col·legi de Delineants de Barcelona

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

De la definició del Col·legi

El Col·legi Professional de Delineants de Barcelona, inicialment creat pel Decret de la Presidència del Govern 219/1973, de 8 de febrer, i posteriorment inclòs dins el marc de la Llei 13/1982, de 17 de desembre, de col·legis professionals, així com el Decret 329/1983, de 7 de juliol, d’aprovació del Reglament de col·legis professionals de Catalunya, és una corporació de dret públic amb personalitat jurídica pròpia i amb capacitat plena per al compliment dels seus fins.

Article 2

Del domicili i àmbit territorial

El Col·legi Professional de Delineants de Barcelona, tindrà el seu domicili a Barcelona, al carrer Mallorca, núm. 257, 2º, 2ª, i el seu àmbit d’activitat territorial queda circumscrit a la província de Barcelona.

No podrà haver-hi més d’un col·legi professional de delineants a la província de Barcelona, però se’n podran crear delegacions, segons s’estimi convenient.

Article 3

Dels fins

El Col·legi Professional de Delineants de Barcelona tindrà com a fins essencials:

a) Ordenar, dins el marc de les lleis, i vigilar l’exercici de la professió.

b) Representar els interessos generals de la professió, especialment en les seves relacions amb l’Administració.

c) Defensar els interessos professionals dels col·legiats.

d) Vetllar perquè l’activitat professional s’adeqüi als interessos dels ciutadans.

Correspon al Col·legi informar de totes les normes que prepari el Govern de la Generalitat sobre les condicions generals de l’exercici professional i sobre les funcions, els àmbits i el règim d’incompatibilitats de la professió.

Article 4

De les funcions

El Col·legi Professional de Delineants de Barcelona, a més de les funcions establertes per la Llei 13/1982, exercirà, en el seu àmbit territorial, les que s’indiquen a continuació:

a) Totes les que li siguin encomanades per l’Administració, i col·laborar-hi amb la realització d’estudis, elaboració d’estadístiques, emissió d’informes i altres activitats relacionades amb el seus fins que li siguin demanades o que el Col·legi acordi de formular per iniciativa pròpia.

b) Assessorar els particulars i les entitats de tota mena, en matèria de la seva competència, emetent els informes que li siguin demanats.

c) Vetllar pels drets i el prestigi de la professió i, especialment, sobre aquelles qüestions que corresponen al camp de les competències i facultats dels professionals.

d) Impedir i, si cal, perseguir, fins a arribar als Tribunals de Justícia, tots els casos d’intrusisme professional que afectin els col·legiats i l’exercici de la seva professió, en el supòsit que aquesta s’exerceixi, o es pretengui exercir, s’obstaculitzi, o es pretengui obstaculitzar, per una persona en la qual no recaiguin els requisits legals establerts per a la pràctica de la professió, o per qualsevol organisme o entitat.

e) Organitzar i realitzar activitats de caràcter cultural, científic, tècnic o pràctic relacionades amb la professió, així com cursos per a la formació professional, actualització i millora permanent dels postgraduats.

f) Recollir i guiar les aspiracions de la professió enviant als centres oficials, per mitjà dels Departaments de la Generalitat amb competències sobre les activitats de delineació, desenvolupament de projectes i en disseny i producció editorial, aquells suggeriments que tinguin relació amb el perfeccionament i amb les normes que regeixin els serveis que presten o puguin prestar els professionals, tant en les corporacions oficials com en les entitats particulars, d’acord amb les exigències, necessitats i potencialitat de la societat en cada moment.

g) Realitzar el reconeixement de signatura, el visat de plànols, dictàmens, peritatges i altres treballs que realitzin els delineants en l’exercici de la seva professió. El visat no inclourà els honoraris ni la resta de condicions contractuals atès que la seva determinació resta al lliure acord de les parts.

h) Mantenir un actiu servei d’informació sobre places i llocs de treball a desenvolupar pels col·legiats amb el fi de possibilitar-ne l’ocupació. Per donar-li més eficàcia, tindrà coneixement de l’especialitat professional de cada col·legiat, així com el seu grau d’actualització i perfeccionament tècnic.

i) Fomentar i organitzar entre els col·legiats els beneficis de la previsió social, desenvolupant la Mutualitat Col·legial.

j) Interessar-se pel nivell d’ensenyament de la professió en els centres que imparteixen aquest estudis.

k) Procurar l’adient ordenació i retribució dels col·legiats que exerceixin la professió per compte d’altri, mantenint relació amb els òrgans laborals i sindicals.

l) Informar als organismes de l’Administració sobre les matèries de competència de la professió.

m) Participar en l’elaboració de plans d’estudis de l’Administració i donar la informació necessària per facilitar l’accés a la vida professional.

n) Representar i defensar la professió davant l’Administració, institucions, tribunals, entitats i particulars, amb legitimació per ser part en els litigis que afectin els interessos professionals, i usar el dret de petició d’acord amb la Llei.

o) Facilitar als Tribunals la relació de col·legiats que puguin intervenir com a perits en els assumptes judicials.

p) Vetllar per l’ètica professional i pel respecte als drets dels ciutadans, i exercir la jurisdicció disciplinària en matèries professionals i col·legials.

q) Intervenir, com a mediador i amb procediments d’arbitratge, en els conflictes que, per motius professionals, se suscitin entre col·legiats.

r) Resoldre per laude, demanat per les parts interessades, les discrepàncies que puguin sorgir sobre el compliment de les obligacions originades pels treballs professionals realitzats pels col·legiats.

s) Emetre dictàmens en procediments administratius o judicials en els quals es discuteixin qüestions relatives a honoraris professionals.

t) Establir normes sobre honoraris que tindran caire merament orientatiu.

u) Encarregar-se del cobrament de les percepcions, remuneracions o honoraris professionals quan el col·legiat ho sol·liciti lliurement i expressament.

v) Facilitar la solució dels problemes d’habitatge als col·legiats participant en els Patronats oficials que per a cada professió puguin habilitar els diferents departaments de la Generalitat.

w) Complir i fer complir als col·legiats les Lleis generals i especials, els Estatuts professionals i els Reglaments de règim interior, així com les normes i decisions adoptades pels òrgans col·legials en matèria de la seva competència.

x) Totes les altres funcions que siguin beneficioses per als interessos professionals dels col·legiats.

Article 5

De les relacions amb la Generalitat de Catalunya

  1. El Col·legi Professional de Delineants de Barcelona, en tot el que pertoca a qüestions institucionals i corporatives es relacionarà amb el Departament de Justícia del Govern de la Generalitat de Catalunya.

  2. El Col·legi Professional de Delineants de Barcelona es relacionarà, en tot el que respecta als continguts de la seva professió, amb els departaments de la Generalitat, competents en aquesta.

Capítol 2

Dels col·legiats

Secció primera

Article 6

De l’obligatorietat de col·legiació

  1. És requisit indispensable per a l’exercici de la professió estar incorporat al Col·legi corresponent. Atès que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR