RESOLUCIÓ JUS/2355/2014, de 20 d'octubre, per la qual es convoca el concurs ordinari núm. 290 per proveir registres de la propietat, mercantils i de béns mobles vacants.

SecciónCàrrecs i Personal
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

De conformitat amb el que disposen l’article 284 del text refós de la Llei hipotecària, i els articles 496 i següents del Reglament per a la seva execució, s’anuncien per a la seva provisió per concurs entre membres del cos de registradors de la propietat, mercantils i de béns mobles les vacants dels registres resultants del concurs anterior i les produïdes fins a la data d’aquesta Resolució.

D’acord amb l’article 147.1.a) de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, aquesta comunitat autònoma ha assumit la competència executiva pel que fa a la convocatòria, administració i resolució dels concursos per a la provisió de vacants en matèria de registres de la propietat, mercantils i de béns mobles radicats al territori indicat.

La Llei i el Reglament hipotecari són les normes que regeixen la convocatòria i la resolució dels concursos per proveir els registres vacants (article 284 i següents de la Llei, i article 496 i següents del Reglament). L’assumpció de competències executives per la Comunitat Autònoma de Catalunya referents a la convocatòria, l’administració i la resolució dels concursos aconsella adoptar mesures específiques de coordinació entre les administracions públiques competents consistents, entre d’altres, en una convocatòria simultània i en l’anàlisi conjunta entre la Direcció General dels Registres i del Notariat, del Ministeri de Justícia, i la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques, del Departament de Justícia, de les sol·licituds presentades perquè posteriorment cada Administració resolgui respecte de les vacants a què es refereix el seu àmbit territorial.

Per complir el que estableix l’Estatut d’autonomia de Catalunya en relació amb els drets dels ciutadans a utilitzar la llengua pròpia a les oficines públiques demarcades a Catalunya, és necessari atenir-se al que disposa la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

D’acord amb les funcions atribuïdes a la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia mitjançant el Decret 417/2006, de 14 de novembre (DOGC núm. 4762, de 16.11.2006),

Resolc:

–1 Places

S’ofereixen en aquest concurs ordinari núm. 290 els registres vacants que es detallen a l’annex 1 radicats a la Comunitat Autònoma de Catalunya.

–2 Requisits i condicions de participació

Poden participar en la convocatòria tots aquells registradors que, amb independència del lloc on radiqui el registre en el qual serveixi el sol·licitant, compleixin els requisits que disposa...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR