ORDRE ECO/316/2014, de 8 d'octubre, per la qual s'aprova l'adscripció de l'Escola Massana, Centre d'Art i Disseny, a la Universitat Autònoma de Barcelona i la implantació de l'estudi universitari oficial de grau en arts i disseny.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

L’Ajuntament de Barcelona és el titular de l’Escola Massana, Centre d’Art i Disseny, que es va constituir com a centre d’ensenyament superior mitjançant Acord del Plenari del Consell Municipal, en sessió ordinària de data 26 de març de 2010.

L’Escola Massana, Centre d’Art i Disseny, és un centre docent d’art i disseny, de l’Ajuntament de Barcelona, que va iniciar la seva tasca pedagògica l’any 1929, en el qual s’impartien estudis reglats no universitaris de l’àmbit de les arts plàstiques i el disseny. Des de l’any 1936 té la seva seu a l’edifici històric del carrer Hospital, número 56.

L’any 2010 es va acordar impartir, també, estudis universitaris a l’Escola i la construcció d’un nou edifici a la plaça de la Gardunya, adequat a les necessitats d’aquests estudis. Posteriorment, es va posposar l’inici de les obres del nou edifici. En aquest marc, la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona, en sessió de 4 de juny de 2014, ha aprovat inicialment el projecte executiu d’aquest nou equipament.

La Resolució de 13 de desembre de 2010, per la qual s’aprova la Programació universitària de Catalunya per al període 2010-2011, inclou l’estudi de grau en arts i disseny a l’Escola Massana, Centre d’Art i Disseny.

De conformitat amb el que estableixen la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d’universitats; la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d’universitats de Catalunya; el Decret 390/1996, de 2 de desembre, de regulació del règim d’adscripció a universitats públiques de centres docents d’ensenyament superior; el Decret 258/1997, de 30 de setembre, pel qual es regula la programació universitària de Catalunya i els procediments de creació o reconeixement i de reordenació de centres docents universitaris i d'implantació d'ensenyaments; el Reial decret 1393/2007, de 29 d’octubre, pel qual s’estableix l’ordenació dels ensenyaments universitaris oficials; el Reial decret 557/1991, de 12 d’abril, de creació i reconeixement d’universitats i centres universitaris i els Estatuts de la Universitat de Autònoma de Barcelona, a proposta del Consell de Govern i amb l’informe favorable del Consell Social de la Universitat Autònoma de Barcelona, i a proposta del director general d’Universitats,

Ordeno:

Article 1

S’aprova l’adscripció a la Universitat Autònoma de Barcelona de l’Escola Massana, Centre d’Art i Disseny, amb seu provisional al carrer Hospital, número 56, de Barcelona.

Article 2

S’implanta...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR