ORDRE TES/227/2012, de 27 de juliol, sobre la creació de l'abonament trimestral de viatges il·limitats i la revisió dels preus aplicables a determinats serveis ferroviaris regionals de transport de viatgers.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyOrdre

Mitjançant el Reial decret 1598/2010, de 26 de novembre, de traspàs a la Generalitat de Catalunya de les funcions de l’Administració General de l’Estat corresponents als serveis ferroviaris regionals de transport de viatgers sobre la xarxa d’ample ibèric de la xarxa ferroviària d’interès general, es va aprovar l’Acord de la Comissió Mixta prevista a la disposició transitòria segona de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, de 17 de novembre de 2010, pel qual es traspassen a la Generalitat de Catalunya les funcions de l’Administració General de l’Estat corresponents als serveis ferroviaris regionals esmentats.

Entre les funcions assumides per la Generalitat de Catalunya com a conseqüència de l’Acord citat es troba determinar les tarifes i els preus aplicables al servei.

Mitjançant l’Ordre TES/371/2011, de 22 de desembre, sobre revisió dels preus aplicables a determinats serveis ferroviaris regionals (DOGC núm. 6034, de 29.12.2011), es van fixar, en la forma i les quanties especificades en el seu annex, els preus aplicables per a l’any 2012 als serveis ferroviaris regionals de transport de viatgers actualment gestionats per Renfe-Operadora.

L’homogeneïtzació de les prestacions i condicions d’utilització de la gamma de títols dels serveis ferroviaris regionals de transport de viatgers establerta a l’Ordre esmentada va comportar l’eliminació de títols propis amb viatges il·limitats.

En aquest moment, i per tal de potenciar l’ús més intensiu d’aquest mitjà de transport ferroviari, s’ha considerat necessària la creació d’un nou títol de transport consistent en un abonament de vigència trimestral i vàlid per a un número il·limitat de viatges.

D’altra banda, la modificació dels tipus impositius de l’impost sobre el valor afegit que ha estat realitzada, amb efectes des de l’1 de setembre de 2012, per l’article 23 del Reial decret-llei 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per garantir l’estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, i concretament, la modificació dels tipus impositius reduïts que han estat fixats en un 10 per cent, fa necessària l’actualització dels preus de tots el títols de transport propis de Renfe-Operadora, de caire regular, vigents als serveis regionals de Rodalies de Catalunya.

Per tot això exposat, ateses les competències de la Generalitat de Catalunya en relació amb els serveis ferroviaris esmentats,

Ordeno:

Article 1

1.1 Es crea un abonament trimestral per als serveis ferroviaris regionals de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR