DECRET 204/1999, de 27 de juliol, pel qual es dóna nova redacció al Capítol 6 del Decret 135/1995, de 24 de març, de promoció de l'accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques, i d'aprovació del Codi d'accessibilitat. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 3048, pàg. 6, de 3.1.2000).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Benestar i Família
Rango de LeyDecret

DECRET

204/1999, de 27 de juliol, pel qual es dóna nova redacció al Capítol 6 del Decret 135/1995, de 24 de març, de promoció de l’accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques, i d’aprovació del Codi d’accessibilitat. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 3048, pàg. 6, de 3.1.2000).

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

La Llei 20/1991, de 25 de novembre, de promoció de l’accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques i en la comunicació, modificada pel Decret legislatiu 6/1994, de 13 de juliol, potencia l’accessibilitat i la utilització dels béns i serveis de la societat per les persones amb mobilitat reduïda o amb qualsevol altra limitació, mitjançant la supressió de barreres arquitectòniques, de les barreres en la comunicació i per mitjà de la utilització de mesures tècniques adequades que permetin millorar la seva qualitat de vida.

El Decret 135/1995, de 24 de març, de desplegament de la Llei anteriorment esmentada i d’aprovació del Codi d’accessibilitat, estableix, en el seu capítol 6, les normes sobre la targeta d’aparcament per a vehicles que portin persones amb disminució.

Ara, cal procedir a aprovar una nova regulació que ampliï les mesures que faciliten l’autonomia i la lliure circulació de les persones amb mobilitat reduïda, i, per tant, la seva integració social i professional. A aquests efectes, es considera el vehicle com a una ajuda tècnica per a la mobilitat individual i s’introdueix una nova modalitat de targeta d’aparcament de transport col·lectiu per a vehicles adaptats destinats al transport col·lectiu de persones i mobilitat reduïda. Així mateix, resulta necessari adaptar la targeta d’aparcament al model comunitari uniforme impulsat per la Unió Europea.

Per tant, amb els informes del Consell General de Serveis Socials, el Consell Sectorial d’Atenció a les Persones amb Disminució i el Consell per a la Promoció de l’Accessibilitat i Supressió de Barreres Arquitectòniques i en la Comunicació, i d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora;

En aplicació del que disposa la disposició final primera de la Llei 20/1991, de 25 de novembre, a proposta del conseller de Benestar Social, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

1.1  Aquest Decret té per objecte la regulació d’un conjunt de mesures adreçades a facilitar i millorar el desplaçament de les persones amb mobilitat reduïda, com també la regulació de dues modalitats de targeta d’aparcament per a persones amb disminució, la qual els origina una mobilitat reduïda, per tal de facilitar la seva circulació, autonomia personal i integració social i professional.

1.2  Les modalitats de targeta d’aparcament a què es refereix l’apartat anterior, són la targeta d’aparcament per a persones amb disminució, la qual s’adapta al model comunitari uniforme que es descriu a l’annex de la Recomanació del Consell de la Unió Europea, de 4 de juny de 1998, i la targeta d’aparcament de transport col·lectiu.

1.3  Les dues modalitats de targeta d’aparcament proporcionen al vehicle la consideració d’una ajuda tècnica per a la mobilitat individual, sens perjudici de l’adaptació dels transports públics col·lectius i privats, d’acord amb el que estableix la normativa vigent.

Article 2

Àmbit d’aplicació territorial i personal

La definició, les característiques i el procediment per a l’expedició de les targetes d’aparcament, en les seves dues modalitats, és d’aplicació a totes les persones que resideixin al territori de Catalunya. No obstant, el conjunt de facilitats per a la millora de la circulació de les persones amb mobilitat reduïda reconegudes per aquest Decret, són d’aplicació a totes les persones amb mobilitat reduïda o que siguin titulars de la targeta d’aparcament per a persones amb disminució expedida d’acord amb el model comunitari uniforme o de la targeta d’aparcament de transport col·lectiu, o d’altres documents de caràcter anàleg, que circulin pel territori de Catalunya.

Article 3

Targeta d’aparcament per a persones amb disminució

3.1  La targeta daparcament per a persones amb disminució és el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR