ORDRE IRP/212/2009, de 17 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a realitzar accions formatives en participació ciutadana i millora de la qualitat democràtica en l'àmbit local, i se n'obre convocatòria pública per a l'any 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/212/2009, de 17 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a realitzar accions formatives en participació ciutadana i millora de la qualitat democràtica en l'àmbit local, i se n'obre convocatòria pública per a l'any 2009.

El Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atribueix al Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació la promoció de la participació social. Així mateix, el Decret 243/2007, de 6 de novembre, d'estructura del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, preveu com a òrgan depenent de la Secretaria de Relacions Institucionals i Participació la Direcció General de Participació Ciutadana que, entre d'altres, ha de promoure espais, processos i experiències de participació ciutadana.

Actualment, assistim a un creixement sostingut d'experiències de participació ciutadana promogudes per ajuntaments, consells comarcals, entitats municipals descentralitzades i diputacions que estan omplint el nostre país d'un important bagatge que demostra la viabilitat i eficàcia de la implicació ciutadana en l'elaboració de les polítiques públiques.

Una constant petició dels responsables polítics i tècnics dels ens locals catalans és la necessària formació que permeti millorar la seva capacitat d'intervenció i proposta per facilitar la participació ciutadana en les polítiques públiques locals.

Visualitzar com es pot dur a terme una determinada actuació, sobre quines matèries es pot cercar la implicació ciutadana, conèixer altres experiències, ordenar els conceptes i les eines disponibles per fer aquests processos, analitzar els òrgans i canals de participació existents, són alguns dels temes que es plantegen amb una certa intensitat.

L'experiència de la convocatòria del 2007-2008 aconsella mantenir aquesta línia de suport, raó per la qual, el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació obre aquesta línia de subvencions per facilitar una millor capacitació de les persones que tenen responsabilitat en l'àmbit de la participació ciutadana als ens locals.

Vist el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, amb els informes previs de l'Àrea d'Assessorament Jurídic en l'Àmbit de Relacions Institucionals i Participació i de la Intervenció Delegada,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores d'aquesta convocatòria que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Fer pública la convocatòria de subvencions destinades al programa de formació de participació ciutadana en l'àmbit local.

Article 3

Hi haurà tres períodes de presentació de sol·licituds, d'acord amb els següents terminis:

Primer període: el primer període de presentació de sol·licituds finalitzarà en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació de la present convocatòria al DOGC.

Segon període: s'iniciarà l'endemà de la finalització del període anterior i finalitzarà el 15 de juliol de 2009.

Tercer període: s'iniciarà el 16 de juliol de 2009 i finalitzarà el 30 de setembre de 2009.

Article 4

4.1 La quantia màxima total que es destinarà a aquestes subvencions serà de 100.000 euros, a càrrec de les partides pressupostàries IT0502 D/460000100/1310 i IT0502 D/461000100/1310 del pressupost del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació per al 2009.

4.2 L'import màxim per atorgar en cada període és el següent:

Primer període: 50.000 euros.

Segon període: 30.000 euros.

Tercer període: 20.000 euros.

4.3 D'acord amb l'article 59.5 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, quan a la finalització d'un període s'hagin concedit les subvencions corresponents i no s'hagi esgotat l'import màxim a atorgar, es traslladarà la quantitat no aplicada al període posterior.

Article 5

Publicitat

D'acord amb l'article 18 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i l'article 94.6 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, la Direcció General de Participació Ciutadana donarà publicitat de les subvencions atorgades mitjançant la seva exposició en el taulell d'anuncis del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació i, en el supòsit de subvencions d'un import igual o superior a 3.000 euros, a més, es publicaran al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb la indicació de la convocatòria, el crèdit pressupostari al qual s'imputa, el beneficiari, la quantitat concedida i la finalitat o finalitats de la subvenció.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 17 d'abril de 2009

Joan Saura i Laporta

Conseller d'Interior,

Relacions Institucionals i Participació

Annex

Bases reguladores de les subvencions

.1 Objecte

L'objecte de les subvencions és la realització d'accions formatives per facilitar una millor capacitació del personal dels ens locals amb responsabilitat tècnica o política en l'àmbit de la participació ciutadana, així com d'altres actors socials del territori.

.2 Beneficiaris

Poden ser beneficiaris d'aquestes subvencions els ajuntaments, les entitats municipals descentralitzades, els consells comarcals, les mancomunitats de municipis, les diputacions i els consorcis constituïts per ens locals.

2.1 Els requisits per tenir la condició de beneficiari són:

  1. No trobar-se en cap...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR