DECRET 148/1990, de 28 de maig, pel qual s'estableixen els ajuts per a la realització d'accions formatives en el sector de la distribució comercial i es publica la relació d'activitats que es poden subvencionar.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

Els canvis que es produeixen en el sector distributiu per adaptar-se a l'evolució del mercat requereixen, cada vegada més, l'existència de professionals competents, capaços d'assumir nous reptes i d'adequar-se a les noves activitats professionals que sorgeixen.

L'experiència obtinguda durant els darrers anys indica la necessitat d'establir unes línies directrius que, alhora que homogeneïtzin i racionalitzin la programació d'accions relacionades amb les activitats formatives, atenguin amb eficàcia les demandes actuals en aquesta matèria i incrementin la rendibilitat dels recursos emprats, tot potenciant les iniciatives de les diverses entitats vinculades al sector del comerç;

Ateses les consideracions del Departament de Treball com a òrgan responsable de la programació d'actuacions en matèria de formació professional ocupacional a realitzar des de la Generalitat de Catalunya;

Així, en ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent, consultats els departaments de Treball i d'Ensenyament, a proposta del conseller de Comerç, Consum i Turisme i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

1.1 Les entitats relacionades amb el sector de la distribució comercial podran sol·licitar, davant el Departament de Comerç, Consum i Turisme, subvencions per a la realització d'actuacions que es puguin emmarcar en algun dels objectius següents:

  1. La preparació per a l'accés al sector.

  2. El perfeccionament de les persones que ja hi treballen.

  3. La capacitació per exercir funcions de responsabilitat en el camp de l'associacionisme comercial, l'assessoria tècnica i la formació de formadors en distribució comercial. 1.2 A l'annex d'aquest Decret s'inclou la relació d'activitats de formació en matèria de distribució comercial que es poden subvencionar.

Article 2

El Departament de Comerç, Consum i Turisme regularà per Ordre el règim de concessió de subvencions i, d'acord amb les partides pressupostàries assignades, obrirà la corresponent convocatòria pública.

Article 3

Es crea, en el si del Departament de Comerç, Consum i Turisme, la Comissió d'ajuts i subvencions a accions de formació amb l'encàrrec d'avaluar els projectes presentats i de formular les propostes de resolució davant l'òrgan competent per resoldre-les. Aquesta Comissió estarà integrada per representants del Departament de Comerç, Consum i Turisme i per un vocal proposat pel Departament de Treball.

Disposicions finals

- 1 Es faculta el conseller de Comerç, Consum i Turisme per dictar les normes necessàries per al desplegament, l'eficàcia i l'execució del present Decret.

- 2 Es deroga el Decret 88/1980, de 23 de juny.

- 3 Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 28 de maig de 1990

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Lluís Alegre i Selga Conseller de Comerç, Consum i Turisme

Annex

Activitats de formació en matèria de distribució comercial que es poden subvencionar

activitats docents

- 1 Activitats de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR