DECRET 120/1992, de 28 d'abril, pel qual es regulen les característiques que han d'acomplir les proteccions a instal·lar entre les xarxes dels diferents subministraments públics que discorren pel subsòl.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 196/1992.

La reglamentació vigent en matèria de distàncies mínimes entre les xarxes dels subministraments públics que discorren pel subsòl, l'estableixen el Decret 2413/1973, de 20 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament electrotècnic per a baixa tensió i les seves instruccions complementàries, i el Reglament de xarxes i connexions de servei de combustibles gasosos, aprovat per l'Ordre del Ministeri d'Indústria de 18 de novembre de 1974.

En ambdós reglaments s'estableixen unes distàncies mínimes que s'han de mantenir, tant en el supòsit de creuaments com en el de paral·lelismes, entre les conduccions elèctriques i les canalitzacions de gas, com també entre aquestes i les xarxes de la resta de serveis públics. En aquesta normativa es preveu el supòsit, aleshores poc freqüent, que per motius especials no sigui possible respectar aquestes distàncies reglamentàries, proposant la instal·lació d'unes proteccions sense especificar els materials a utilitzar ni les formes de realització d'aquestes.

El progressiu increment en la demanda de subministraments públics en les àrees urbanes ha comportat l'ampliació i la concentració de la infrastructura d'aquests tipus de serveis, originant un augment dels casos en què no és possible respectar les distàncies mínimes establertes en la normativa vigent, i fent necessari recórrer a la instal·lació de proteccions entre les xarxes afectades per tal d'assolir un nivell de seguretat major.

La finalitat d'aquest Decret recau a:

  1. Incrementar la seguretat dels encreuaments i de les connexions de servei, i establir l'obligació d'instal·lar unes proteccions, en funció de la distància que hi hagi entre els serveis.

  2. Fixar els materials i les formes de realització de les proteccions a instal·lar.

  3. Aportar solucions no solsament per a les xarxes de nova construcció o ampliacions, sinó també per a les modificacions o reparacions de les ja existents.

Vista la Disposició final de la Llei 13/1987, de 9 de juliol, de seguretat de les instal.lacions industrials que autoritza al Govern a dictar per mitjà de Decret les disposicions necessàries per a desenvolupar i aplicar aquesta Llei.

És per això que, a proposta del conseller d'Indústria i Energia i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Àmbit d'aplicació 1.1 Les proteccions establertes en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR