ACORD GOV/157/2015, de 29 de setembre, pel qual es declara d'interès social, a efectes d'expropiació forçosa, una part de la parcel·la número 28 del polígon 1 del terme municipal d'Ullastret.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyAcord

L'article 38 de la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català, preveu que l'Administració de la Generalitat de Catalunya i les administracions locals poden acordar l'expropiació, per causa d'interès social, dels immobles que dificultin la utilització o la contemplació dels béns culturals d'interès nacional, atemptin contra llur harmonia ambiental o comportin un risc per a llur conservació.

L’article 64 de la mateixa Llei disposa que la instal·lació de museus, d’arxius i de biblioteques és causa d’interès social, a efectes d’expropiació.

Per Acord GOV/58/2014, de 15 d’abril, es va declarar bé cultural d’interès nacional, en la categoria de zona arqueològica, el conjunt d'Ullastret, en els termes municipals d'Ullastret, Serra de Daró i Fontanilles, i es va delimitar el seu entorn de protecció.

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural va demanar al Departament de Cultura que procedís a la declaració d'interès social, als efectes de l'expropiació forçosa, d’una part de la parcel·la número 28 del polígon 1 del terme municipal d’Ullastret.

D’acord amb l’informe del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Ullastret, la declaració d’interès social es fonamenta en la necessitat de poder excavar en la seva integritat el monumental fossat defensiu descobert l’any 2012 i instal·lar nous equipaments museístics a l’exterior del recinte emmurallat sense que hi hagi una afectació o impacte visual al conjunt de la zona arqueològica, motius pels quals es fa necessària la incorporació d’una part de la parcel·la a expropiar, limítrofa amb el bé cultural d’interès nacional.

Vist l'informe favorable de l'Assessoria Jurídica del Departament de Cultura;

Vistos els articles 9 a 13 i 82 de la Llei de 16 de desembre de 1954 d'expropiació forçosa, l'article 12 del seu Reglament i l'article 38 de la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català,

A proposta del conseller de Cultura, el Govern

Acorda:

—1 Declarar d'interès social, a efectes d'expropiació forçosa, una part de la parcel·la número 28 del polígon 1 del terme municipal d’Ullastret, segons plànol que consta a l’expedient i que s’adjunta en annex.

—2 Notificar aquest Acord a la persona titular de la parcel·la i disposar-ne la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Contra aquest Acord, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant el Govern, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la notificació o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR