ACORD GOV/171/2015, de 3 de novembre, pel qual s'aprova la modificació i el text íntegre dels Estatuts del consorci Centre de Recerca Matemàtica (CRM).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyAcord

Per Acord del Govern de la Generalitat de 9 de juliol de 2002 es va aprovar la constitució del consorci Centre de Recerca Matemàtica (CRM) i dels seus Estatuts, i mitjançant l’Acord GOV/117/2014, de 5 d’agost, es va aprovar la modificació d’aquests Estatuts.

El consorci Centre de Recerca Matemàtica està integrat per l’Administració de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i la Universitat Autònoma de Barcelona, i té com a objectiu la formació avançada en l’àmbit de les matemàtiques, mitjançant la col·laboració i les sinergies amb les universitats i les institucions de recerca de Catalunya amb l’objectiu de ser un referent científic internacional en aquest àmbit.

Mitjançant aquesta modificació, els Estatuts del consorci s’adeqüen a la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local i, específicament, al nou règim jurídic dels consorcis que s’hi preveu a través de la disposició addicional vintena que s’afegeix a la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. S’adscriu a la Generalitat de Catalunya i es regeix pel règim pressupostari, de comptabilitat i de control aplicable a la Generalitat de Catalunya, tenint en compte el règim jurídic específic que s’aplica als centres de recerca de Catalunya (centres CERCA) pel que fa al seu règim d’autonomia i al règim específic que afecta el seu personal, en concret, la Llei 14/2011, d’1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació, i la Llei 7/2011, de 27 de juliol, de mesures fiscals i financeres, i altra normativa aplicable específica als centres de recerca.

Els Estatuts també s’ajusten a la Llei 15/2014, de 16 de setembre, de racionalització del sector públic i altres mesures de reforma administrativa, en relació amb el dret de separació del consorci i la seva dissolució i liquidació.

Finalment, també es modifiquen altres disposicions per raons d’oportunitat, de contingut obsolet o perquè no s’ajusten a la normativa actualment vigent.

Vist l’acord del Consell de Direcció del consorci Centre de Recerca Matemàtica de 29 de maig de 2015, que aprova la modificació dels Estatuts del consorci;

Vist l’Acord del Govern de 10 de juliol de 2012, pel qual s’aproven criteris per a la creació, la modificació i la supressió d’entitats participades per la Generalitat, per a la presa de participació i la desvinculació d’entitats existents i per a la tramitació de determinades propostes d’acord del Govern relatives a fundacions;

Atès el que disposen l’article 115 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya i l’article 26.o) de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern;

Per tot això, a proposta del conseller d’Economia i Coneixement, el Govern

Acorda:

—1 Aprovar la modificació dels Estatuts del consorci Centre de Recerca Matemàtica (CRM) i el seu text íntegre, que figura a l’annex d’aquest Acord.

—2 Els Estatuts del consorci Centre de Recerca Matemàtica, que consten a l’annex d’aquest Acord, substitueixen el text dels Estatuts publicats per l’Acord del Govern de 9 de juliol de 2002, que fou modificat per l’Acord GOV/117/2014, de 5 d’agost.

—3 Disposar la publicació d’aquest Acord al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 3 de novembre de 2015

Jordi Baiget i Cantons

Secretari del Govern

Annex

Estatuts del consorci Centre de Recerca Matemàtica (CRM)

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Entitats que integren el consorci

L’Administració de la Generalitat de Catalunya, per mitjà del departament competent en matèria de recerca, l’Institut d’Estudis Catalans i la Universitat Autònoma de Barcelona integren un consorci amb la denominació Centre de Recerca Matemàtica (CRM).

Article 2

Objectius i finalitats

2.1 L’objectiu del Centre de Recerca Matemàtica és la recerca, la formació avançada en l’àmbit de les matemàtiques, mitjançant la col·laboració i les sinergies amb les universitats i les institucions de recerca de Catalunya amb l’objectiu de ser un referent científic internacional en aquest àmbit.

2.2 Són finalitats específiques del Centre de Recerca Matemàtica:

a) Desenvolupar projectes de recerca.

b) Invitar matemàtics significats, especialment de l’estranger, per realitzar estades de llarga durada al Centre de Recerca Matemàtica.

c) Posar en contacte joves investigadors amb matemàtics significatius d’arreu.

d) Impartir cursos d’especialització.

e) Difondre els resultats de la recerca mitjançant l’organització de conferències, seminaris, congressos i altres reunions científiques i publicacions especialitzades.

f) Promoure la col·laboració amb altres institucions universitàries i de recerca.

g) Qualsevol altra finalitat relacionada amb la recerca en l’àmbit de les matemàtiques.

Article 3

Personalitat i capacitat jurídica

El consorci regulat en aquests Estatuts constitueix una entitat jurídica pública, de caràcter institucional, dotada de personalitat plena i independent de la dels seus membres, amb plena capacitat per a la realització dels seus objectius.

Article 4

Règim jurídic i administració pública d’adscripció

4.1 El consorci, que té caràcter voluntari i indefinit, se sotmet al dret públic i s’ha de regir per aquests Estatuts, pel seu reglament de règim intern i per les disposicions legals de caràcter general que li siguin aplicables.

4.2 L’actuació del Centre de Recerca Matemàtica queda sotmesa, en virtut de la seva personalitat jurídica pública, als efectes de procediment i de recursos per via administrativa i jurisdiccional, al règim de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. Les resolucions del director del Centre de Recerca Matemàtica poden ser objecte de recurs d’alçada davant del Consell de Direcció, els acords del qual esgoten la via administrativa.

4.3 Així mateix, són aplicables al Centre de Recerca Matemàtica les normes que regeixen la jurisdicció penal, civil i laboral respecte a l’Administració de la Generalitat.

4.4 El consorci Centre de Recerca Matemàtica resta adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya mitjançant el departament competent en matèria de recerca.

Article 5

Domicili

El consorci té el seu domicili social a l’edifici C del campus universitari de la Universitat Autònoma de Barcelona, 08193 Bellaterra.

Capítol 2

Òrgans de govern

Article 6

Òrgans de govern

El Centre de Recerca Matemàtica es regirà pels òrgans següents:

a) El Consell de Direcció.

b) El director.

Article 7

Composició del Consell de Direcció

7.1 El Consell de Direcció, òrgan superior de decisió i administració del Centre de Recerca Matemàtica, està format per:

  1. La presidència, que correspon al conseller o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR