ACORD GOV/38/2015, de 17 de març, pel qual s'autoritza la modificació dels Estatuts de l'Institut de Diagnòstic per la Imatge.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyAcord

Mitjançant l’Acord del Govern de la Generalitat de 21 de desembre de 1990 es va autoritzar el Servei Català de la Salut per crear l’empresa pública Centre de Ressonància Magnètica de la Ciutat Sanitària Vall d’Hebron i se’n van aprovar els Estatuts. L’Acord esmentat va ser modificat pels acords del Govern de 24 de desembre de 1991, de 24 de novembre de 1992 (pel qual va passar a denominar-se Institut Diagnòstic per la Imatge (IDI)(, i de 24 de desembre de 2001, així com pel Decret 127/2000, de 3 d'abril, d'estructuració del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació.

Posteriorment, la disposició addicional sisena del Decret 9/2013, de 3 de gener, de reestructuració dels òrgans centrals i dels òrgans territorials del Servei Català de la Salut, va establir que la composició del Consell d’Administració de l’Institut de Diagnòstic per la Imatge, regulada a les disposicions addicionals novena i desena del Decret 127/2000, de 3 d’abril, d’estructuració del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, podria ser modificada per acord del Govern, de conformitat amb el que estableix l’article 7.3 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d’ordenació sanitària de Catalunya.

L’evolució normativa i l’experiència assolida els darrers anys de funcionament de l’IDI han palesat la necessitat d’una renovació dels seus Estatuts, que, a banda d’algunes modificacions tècniques, té com a eixos principals:

  1. L’ampliació dels objectius assignats a l’IDI en relació amb l’ús i el tractament de la imatge mèdica.

  2. L’ampliació de funcions, per recollir-hi expressament la docència i la recerca.

  3. La modificació de l’estructura de govern, per simplificar-la amb la supressió de la figura del conseller delegat.

  4. L’adaptació a la normativa de contractes del sector públic, amb el reconeixement exprés del caràcter de mitjà propi.

Atès que l’article 26.o) de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència i del Govern, estableix que correspon al Govern crear, modificar, dividir o extingir entitats i organismes públics o privats que depenguin de la Generalitat o que hi estiguin vinculats, i aprovar-ne els estatuts, si els acords esmentats no requereixen una llei del Parlament;

Atesos l'Acord del Govern de 2 d'agost de 2011, sobre mesures de racionalització i simplificació de l'estructura del sector públic, i l'Acord del Govern de 10 de juliol de 2012, pel qual s'aproven els criteris per a la creació, la modificació i la supressió d'entitats participades per la Generalitat, per a la presa de participació i la desvinculació d'entitats existents i per a la tramitació de determinades propostes d'acord del Govern relatives a fundacions, l’apartat 6.3 de l’annex del qual inclou les propostes de modificació d’entitats incloses en el seu àmbit d’aplicació;

De conformitat amb el que preveu l’article 9.f), en relació amb l’article 7.2.4, de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d’ordenació sanitària de Catalunya,

Per tot això, a proposta del conseller de Salut, el Govern

Acorda:

--1 Autoritzar la modificació dels Estatuts de l’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI), de conformitat amb el text íntegre dels Estatuts que s’annexa a aquest Acord.

--2 Disposar la publicació d’aquest Acord en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 17 de març de 2015

Jordi Baiget i Cantons

Secretari del Govern

Annex

Estatuts de l’Institut de Diagnòstic per la Imatge

Capítol I

Naturalesa, objectiu i funcions

Article 1

1.1 L’empresa pública Institut de Diagnòstic per la Imatge té naturalesa d’entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia, l’actuació de la qual s’ajusta al dret privat.

1.2 L’Institut de Diagnòstic per la Imatge s’adscriu al Servei Català de la Salut.

Article 2

2.1 Constitueix l’objectiu de l’Institut de Diagnòstic per la Imatge la prestació de serveis assistencials, docents i de recerca i, en especial, la direcció, la gestió, l’administració i la prestació de serveis de diagnòstic per la imatge i de medicina nuclear així com de qualsevol altre servei mèdic o clínic relacionat amb l’ús i el tractament de la imatge mèdica.

2.2 La innovació tecnològica ha de ser una constant de les prestacions de l’empresa, tant pel que fa a la renovació dels equipaments com a la gestió integral dels serveis mèdics que desenvolupi. Als efectes expressats, l’empresa pot assumir els projectes de transformació dels serveis de radiodiagnòstic i de medicina nuclear la gestió o prestació dels quals tingui encomanada.

Article 3

3.1 Són funcions de l’Institut de Diagnòstic per la Imatge les següents:

  1. Prestar assistència als ciutadans especialment mitjançant l’ús i el tractament de la imatge mèdica i la medicina nuclear.

  2. Desenvolupar programes de docència i de recerca, inclosos els assaigs clínics, i col·laborar amb la universitat i altres institucions relacionades amb l’àmbit de la docència i la recerca, especialment en matèries relacionades amb el diagnòstic per la imatge i la medicina nuclear.

  3. Promoure la innovació i gestionar els coneixements i els drets de propietat intel·lectual i industrial que en derivin i desenvolupar programes especials d'aplicació de noves tècniques terapèutiques i de diagnòstic i prevenció en oncologia, prèviament a la implantació.

  4. Col·laborar amb les administracions públiques amb competències sanitàries en l’elaboració d’estudis en matèries relacionades amb els seus objectius.

  5. Desenvolupar totes les actuacions que siguin necessàries per al compliment dels seus objectius, per dur a terme les funcions esmentades anteriorment, segons li siguin encomanades o contractades.

3.2 L’empresa pot gestionar i establir vincles de col·laboració o coordinació amb altres ens i establiments assistencials, docents i de recerca, amb l’acord previ del Consell d’Administració.

3.3 Per a l’exercici de les seves funcions, l’Institut pot participar en altres societats de finalitat similar o crear-ne de noves.

Capítol II

Domicili i centres

Article 4

4.1 La seu corporativa de l’Institut de Diagnòstic per la Imatge és al Parc Sanitari Pere Virgili, carrer d’Esteve Terradas, 30 (edifici Mestral), de Barcelona, per bé que el Consell d’Administració pot decidir-ne el canvi.

4.2 L’Institut desenvolupa les seves funcions en una diversitat de centres integrats en hospitals de la xarxa pública, per bé que el Consell d’Administració pot decidir-ne l’extensió a altres...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR