ACORD GOV/43/2016, de 5 d'abril, pel qual es defineixen les línies d'actuació del Pla d'acció per implementar el vot electrònic dels catalans residents a l'estranger.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge
Rango de LeyAcord

L'article 56 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya disposa que els membres del Parlament són elegits per sufragi universal, lliure, igual, directe i secret, d'acord amb l'Estatut i la legislació electoral, i que el règim electoral és regulat per una llei del Parlament.

D'aquesta forma, l'Estatut d'autonomia de Catalunya reconeix expressament la capacitat de Catalunya de dotar-se d'una llei que estableix el règim electoral aplicable a les eleccions al seu Parlament.

L'article 32 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, estableix que, amb la finalitat de garantir el manteniment íntegre dels drets dels ciutadans davant l'actuació de les administracions públiques que l'ordenament jurídic reconeix, l'ús de mitjans electrònics en l'actuació de les administracions públiques de Catalunya és informat pels principis següents:

Primer. Igualtat en l'accés dels ciutadans a la prestació dels serveis públics i a qualsevol actuació o procediment administratiu.

Segon. Accessibilitat a la informació i als serveis públics per mitjans electrònics, d'una manera segura i comprensible.

Tercer. Neutralitat tecnològica en l'ús dels mitjans electrònics i adaptabilitat al progrés de les tècniques i sistemes de comunicacions electròniques, amb independència de les alternatives tecnològiques escollides pels ciutadans.

Quart. Seguretat amb relació a la identitat, la integritat, la conservació i, si escau, la confidencialitat de la informació i de les transaccions.

Cinquè. Interoperabilitat entre els mitjans electrònics de les diverses administracions públiques.

Així mateix, l'apartat sisè de l'article 4 de la Llei 29/2010, del 3 d'agost, de l'ús dels mitjans electrònics al sector públic de Catalunya, disposa que les entitats del sector públic han de garantir que l'ús dels mitjans electrònics asseguri la identitat, la integritat, la conservació i, si escau, la confidencialitat de la informació i les transaccions que es duen a terme emprant mitjans electrònics.

En el segle XXI la implementació dels mitjans electrònics en el procediment electoral s'hauria de traduir en el reconeixement de l'exercici del vot electrònic a favor de tots els ciutadans. No obstant això, diversos factors de naturalesa legal, tècnica, social o econòmica dificulten que es pugui dur a terme de forma immediata i generalitzada.

Tot i aquests factors, actualment resulta necessari definir les línies d'actuació que han d'integrar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR