ACORD GOV/51/2017, de 18 d'abril, pel qual es declara Bé Cultural d'Interès Nacional, en la categoria de Conjunt Històric, el nucli de Palau-sator, i se'n delimita l'entorn de protecció.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyAcord

Per la Resolució de 6 de juliol de 1984 (DOGC núm. 467, de 7.9.1984) es va incoar expedient de declaració de conjunt historicoartístic a favor del nucli intramurs de la vila de Palau-sator (Baix Empordà).

Per la Resolució CLT/2297/2016, de 4 d'octubre (DOGC 7228, de 18.10.2016), es va incoar l'expedient de declaració de Bé Cultural d'Interès Nacional, en la categoria de Conjunt Històric, a favor del nucli de Palau-sator (Baix Empordà), i de delimitació del seu entorn de protecció, i es va arxivar l'expedient incoat mitjançant la Resolució de 6 de juliol de 1984.

S'han complert tots els tràmits preceptius en la instrucció d'aquest expedient d'acord amb el que estableixen els articles 8 i següents de la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català.

En l'expedient consten els informes favorables del Consell Assessor del Patrimoni Cultural Català i de l'Institut d'Estudis Catalans.

Durant la tramitació de l'expedient s'han presentat al·legacions que han estat analitzades i contestades per la Direcció General d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni.

Per tot això, a proposta del conseller de Cultura, el Govern

Acorda:

—1 Declarar Bé Cultural d'Interès Nacional, en la categoria de Conjunt Històric, el nucli de Palau-sator, segons la ubicació, la descripció i la justificació que consten en l'annex 1 d'aquest Acord.

—2 Delimitar l'entorn de protecció del nucli de Palau-sator. Aquest entorn es grafia al plànol que es publica amb aquest Acord i segons la justificació que consta en l'annex 2.

—3 Incloure com a objecte de protecció el subsòl del conjunt històric i de l'entorn de protecció.

—4 Publicar íntegrament en el D iari O ficial de la G eneralitat de C atalunya i en el B oletín O ficial del E stado aquest Acord, de conformitat amb el que preveu l'article 12 de la Llei 9/1993, de 30 de setembre del patrimoni cultural català, i notificar-ho a les persones interessades i a l'ajuntament del municipi on radica el bé.

Contra aquest Acord, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant el Govern de la Generalitat de Catalunya en el termini d'un mes, o bé recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos, a comptar, en tots dos casos, des de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya o des de la notificació corresponent.

Barcelona, 18 d'abril de 2017

Joan Vidal de Ciurana

Secretari del Govern

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR