ACORD GOV/54/2009, de 24 de març, pel qual es crea l'àmbit funcional d'execució penal de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyAcord

ACORD

GOV/54/2009, de 24 de març, pel qual es crea l'àmbit funcional d'execució penal de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

El Decret 202/2008, de 14 d'octubre, pel qual es regulen els àmbits funcionals en l'Administració de la Generalitat de Catalunya, estableix el concepte d'àmbit funcional, els criteris per a la seva configuració, el procediment per a la seva creació, modificació i supressió, així com la seva incidència en els processos de selecció i mobilitat.

La creació d'un àmbit funcional, tal com es recull en el text del Decret, ha de respondre a una estratègia organitzativa que, sota criteris de transversalitat, impacte quantitatiu i identificació de perfils de competències professionals específics, s'orienti a una millor adequació de les persones als llocs de treball que s'ocupen i a les funcions dels serveis.

D'acord amb els treballs tècnics elaborats per la comissió constituïda a l'efecte, s'agrupen en aquest àmbit els llocs de treball que, de manera exclusiva, actuen amb persones implicades en processos de tipus penal sobre les quals s'hagi sol·licitat una intervenció o s'hagi imposat qualsevol tipus de mesura sigui en medi comunitari o en centres d'internament. Hi ha, per tant, una coincidència en funcions de tipus genèric amb l'objectiu fonamental de la integració, recuperació i reinserció social de persones sotmeses a mesures d'internament o que es troben en medi obert, mitjançant l'aplicació de programes, bàsicament d'intervenció educativa i de tractament en programes de caire individualitzat, sense oblidar el tractament que se'n deriva en l'atenció a les víctimes.

La finalitat de creació d'aquest àmbit funcional obeeix a la necessitat de donar resposta a les necessitats ja expressades com objectius essencials al Decret 329/2006, de 5 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'organització i funcionament del serveis d'execució penal a Catalunya, en el sentit d'adequar els processos de selecció i provisió a les necessitats d'aquest àmbit de responsabilitat, per tal que s'actuï sota criteris de màxima qualitat i eficiència en l'exercici de les funcions que té encomanades. En un primer terme es pretén incidir en la millora del servei en el marc de l'execució penal, a partir d'una gestió més eficaç i flexible dels recursos humans a l'Administració de la Generalitat de Catalunya i, en segon lloc, i en el mateix rang d'importància, millorar les expectatives dels seus empleats/ades pel que fa al seu desenvolupament professional i reconeixement de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR