RESOLUCIÓ CLT/574/2014, de 27 de febrer, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions en matèria cultural.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyResolució

Atès l’Acord del Consell d’Administració de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural adoptat en sessió de 26 de febrer de 2014, pel qual s’aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions en matèria cultural,

Resolc:

—1 Que es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l’Acord del Consell d’Administració de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de 26 de febrer de 2014, pel qual s’aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions en matèria cultural.

—2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d’alçada davant la persona titular del Departament de Cultura en el termini d’un mes a comptar de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 27 de febrer de 2014

Pilar Pifarré i Matas

Presidenta del Consell d’Administració

Acord

del Consell d’Administració de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de 26 de febrer de 2014 pel qual s’aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions en matèria cultural.

L’article 127.1 de l’Estatut d’autonomia atribueix a la Generalitat de Catalunya la competència exclusiva en matèria de cultura, que comprèn, en tot cas, el foment de la cultura. Mitjançant la Llei 7/2011, de 27 de juliol, de mesures fiscals i financeres, s’ha creat l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, que té com a objecte concentrar les iniciatives de suport i foment del departament competent en matèria de cultura i de les entitats adscrites, excepte l’Institut Català de les Empreses Culturals, que manté durant quatre anys les funcions d’aprovar les bases i convocatòries i gestionar els ajuts.

Així, d’acord amb el que disposa l’article 4 dels Estatuts de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, aprovats mitjançant el Decret 7/2012, de 10 de gener, correspon a aquesta entitat aprovar les bases reguladores i les convocatòries d’ajuts en matèria cultural, a proposta del departament competent en matèria de cultura o de les entitats competents per raó de la matèria, així com tramitar i resoldre els procediments de concessió d’ajuts en matèria cultural.

La creació de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural s’emmarca en el projecte de "finestreta única" que té l’origen en la necessitat d’unificar en un sol portal d’accés tot el sistema de subvencions dels òrgans del Departament de Cultura i de les entitats públiques adscrites, per tal de facilitar els processos a les persones interessades, optimitzar els recursos disponibles i impulsar la tramitació electrònica. A fi d’assolir aquests objectius es facilita per via telemàtica l’accés a la informació, a la presentació de sol·licituds, a l’aportació de documentació i a conèixer l’estat de tramitació; amb la gestió unificada de la tramitació de subvencions, s’han modernitzat també els procediments i simplificat els requisits, els documents i els formularis, i s’ha reduït el termini de concessió i pagament. Aquest canvi substancial en el model de gestió de les polítiques de foment del Departament de Cultura es veu reflectit en l’aprovació d’unes bases reguladores generals aplicables a totes les línies de subvencions en matèria cultural, tret de les que són competència de l’Institut Català de les Empreses Culturals.

Aquest projecte de “finestreta única” ha evolucionat amb l’Ordre CLT/4/2013, de 2 de gener, que preveu la tramitació telemàtica obligatòria dels procediments de concessió, justificació, modificació i revocació d’ajuts de concurrència pública adreçats a persones jurídiques, públiques o privades, a persones físiques empresàries i a determinats col·lectius de persones físiques.

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist l’informe del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts i de la Institució de les Lletres Catalanes;

D’acord amb l’article 7.3.a) dels Estatuts de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, aprovats pel Decret 7/2012, de 10 de gener, a proposta del Departament de Cultura i de les entitats competents per raó de la matèria, el Consell d’Administració acorda:

—1 Aprovar les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions en matèria cultural, que consten en l’annex d’aquest Acord.

—2 Derogar l’Acord del Consell d’Administració de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de 17 d’abril de 2013, pel qual s’aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions en matèria cultural, publicat mitjançant la Resolució CLT/905/2013, de 18 d’abril.

Annex

Bases específiques

Índex de les bases específiques.

  1. En l’àmbit de les arts:

    1.1 Programacions estables d’activitats culturals de caràcter professional en l’àmbit de les arts visuals.

    1.2 Per a projectes artístics que articulin els sectors professionals en els àmbits de les arts escèniques, la música i les arts visuals.

    1.3 Per a projectes artístics de caràcter professional de formació, producció, exhibició i difusió en l’àmbit de la música.

    1.4 Per a projectes artístics de caràcter professional de formació, producció, exhibició i difusió en l’àmbit de la dansa.

    1.5 Per a projectes artístics de caràcter professional de formació, producció, exhibició i difusió en l’àmbit del circ.

    1.6 Per a projectes artístics de caràcter professional de formació, producció, exhibició i difusió en l’àmbit del teatre.

    1.7 Per a projectes artístics de caràcter professional de formació, exhibició i difusió en l’àmbit de les arts visuals.

    1.8 Per a la producció municipal i l’exhibició en festivals, circuits i xarxes de difusió d’espectacles d’arts escèniques i música sense finalitat lucrativa.

    1.9 Per a les activitats dels centres de creació i producció d’arts escèniques, música i arts visuals de caràcter professional en espais de titularitat pública.

  2. En l’àmbit de la llengua i les lletres:

    2.1 Iniciatives d’entitats sense ànim de lucre adreçades a promoure l’ús de la llengua catalana a Catalunya.

    2.2 Iniciatives d’empreses adreçades a promoure l’ús de la llengua catalana a Catalunya.

    2.3 Iniciatives destinades a augmentar les estrenes comercials de llargmetratges doblats o subtitulats en llengua catalana.

    2.4 Activitats literàries.

    2.5 Edició d’obres literàries d’especial interès cultural en català i occità.

    2.6 Traducció al català d’obres literàries en altres llengües.

    2.7 Traducció a l’occità d’obres literàries en català.

    2.8 Per a projectes que articulin els sectors professionals en l’àmbit de les lletres catalanes.

  3. En l’àmbit del patrimoni cultural:

    3.1 Conservació preventiva i conservació-restauració dels béns culturals mobles del patrimoni cultural català.

    3.2 Beques per fer pràctiques relacionades amb els diversos processos de la conservació-restauració dels béns culturals mobles.

    3.3 Beques per col·laborar en diversos programes de l’Arxiu Nacional de Catalunya.

    3.4 Beques per fer pràctiques relacionades amb diversos processos de tractament de documentació, inventari i catalogació de fons.

    3.5 Beques per col·laborar en diversos programes dels arxius històrics provincials i de la Subdirecció General d’Arxius i Museus.

    3.6 Beques per fer pràctiques relacionades amb els diversos processos de la restauració del patrimoni arquitectònic.

    3.7 A municipis per a inversions en la gestió del patrimoni arqueològic i paleontològic.

    3.8 Per a projectes quadriennals de recerca en matèria d’arqueologia i paleontologia.

  4. En l’àmbit de la cultura popular i el patrimoni etnològic:

    4.1 Producció d’espectacles, exposicions i de material fonogràfic o audiovisual relacionats amb la cultura popular i tradicional catalana.

    4.2 A federacions que programin activitats culturals relacionades amb l’associacionisme i la cultura popular i tradicional catalana.

    4.3 Edició de treballs relacionats amb la cultura popular i tradicional catalana.

    4.4 Desplaçaments fora de Catalunya per dur a terme activitats i projectes relacionats amb la cultura popular i tradicional catalana.

    4.5 Organització de festivals i trobades nacionals de cultura popular i tradicional.

    4.6 Activitats i inversions en matèria de formació i de documentació relacionades amb la cultura popular i tradicional catalana.

    4.7 Activitats culturals relacionades amb la cultura popular i tradicional i l’associacionisme organitzades per corporacions locals i per entitats privades sense finalitat de lucre.

    4.8 Activitats que fomentin la recerca, conservació i difusió del patrimoni etnològic de Catalunya.

  5. En l’àmbit de la cultura de caràcter transversal:

    5.1 Beques per fer pràctiques al Gabinet Tècnic del Departament de Cultura.

    1.1 Bases específiques de les subvencions per a programacions estables d’activitats culturals de caràcter professional en l’àmbit de les arts visuals.

    —1 Objecte

    1.1 L’objecte d’aquestes bases és donar suport a la programació estable d’activitats d’arts visuals. S’entén com a programacions estables d’activitats d’arts visuals els cicles que els espais d’art o equipaments culturals dediquen a projectar, coordinar, dirigir, presentar o difondre activitats professionals relacionades amb les arts visuals al llarg de, com a mínim, sis mesos l’any. Les activitats poden ser exposicions individuals o col·lectives, presentacions de treballs, intervencions de creadors en les seves múltiples disciplines, amb el propòsit de donar a conèixer de manera directa l’obra tant d’artistes amb una trajectòria professional més consolidada com la de creadors emergents. L’objectiu és el de fomentar la participació de la ciutadania i confrontar criteris per tal de situar l’activitat dels creadors, crítics, estudiants i espectadors en una zona compartida.

    1.2 Es consideraran preferents les subvencions destinades a:

    1. Les programacions que exerceixin d’elements aglutinants —de manera puntual o continuada— entre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR