DECRET 138/2007, de 26 de juny, de modificació del Decret 208/1998, de 30 de juliol, pel qual es regula l'acreditació de la correcció lingüística dels noms i cognoms.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

138/2007, de 26 de juny, de modificació del Decret 208/1998, de 30 de juliol, pel qual es regula l'acreditació de la correcció lingüística dels noms i cognoms.

L'article 19 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, disposa que els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya tenen dret a l'ús de la forma normativament correcta en català dels seus noms i cognoms i a incloure la conjunció i entre els cognoms.

La Llei 8/1991, de 3 de maig, sobre l'autoritat lingüística de l'Institut d'Estudis Catalans, reconeix aquesta institució com l'encarregada d'establir i actualitzar la normativa lingüística del català, per la qual cosa l'acreditació de la correcció de la forma dels noms i cognoms s'ha de fer d'acord amb les normes ortogràfiques de l'Institut d'Estudis Catalans.

L'article 2.2, del Decret 208/1998, de 30 de juliol, pel qual es regula l'acreditació de la correcció lingüística dels noms i cognoms, estableix que els certificats que acrediten la grafia normativament correcta en català dels noms i cognoms han de ser lliurats per l'Institut d'Estudis Catalans o per la Direcció General de Política Lingüística.

El Decret 216/2005, d'11 d'octubre, d'estructura orgànica de la Secretaria de Política Lingüística, modificat pel Decret 632/2006, de 27 de desembre, pel qual es modifica l'estructura orgànica de la Secretaria de Política Lingüística, comporta canvis estructurals i de funcions d'aquesta unitat, que afecten el servei dedicat a l'emissió dels certificats esmentats.

En conseqüència, es considera oportú modificar el Decret 208/1998, de 30 de juliol, per tal d'atribuir exclusivament la funció d'emetre les certificacions de correcció lingüística de noms i cognoms en català a l'Institut d'Estudis Catalans.

Vist que l'article 143.1 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat de Catalunya la competència exclusiva en matèria de llengua pròpia, que inclou, en tot cas, la determinació de l'abast, els usos i els efectes jurídics de la seva oficialitat, i també la normalització lingüística del català;

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del vicepresident i de la consellera de Justícia, i de conformitat amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Es modifica l'apartat 2.2 del Decret 208/1998, de 30 de juliol, pel qual es regula l'acreditació de la correcció lingüística dels noms i cognoms, que d'ara endavant tindrà la redacció següent:

.2.2 El certificat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR