ORDRE AAM/224/2012, de 24 de juliol, de regulació de la formació i el procediment per a l'acreditació i la formació contínua del personal tècnic de les entitats d'assessorament agrari de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

El Reglament (CE) 73/2009 del Consell, de 19 de gener, pel qual s’estableixen disposicions comunes aplicables als règims d’ajuts directes als agricultors en el marc de la política agrícola comuna i s’instauren determinats règims d’ajut als agricultors i pel qual es modifiquen els reglaments (CE) núm. 1290/2005, (CE) núm. 247/2006, (CE) núm. 378/2007 i es deroga el Reglament (CE) 1782/2003, disposa que els estats membres instaurin un sistema d’assessorament per garantir que s’incorporin correctament en la seva activitat empresarial els requisits legals de gestió (annex II de l’esmentat Reglament) i de les bones condicions agràries i mediambientals (annex III de l’esmentat Reglament).

El Reglament (CE) 1698/2005 del Consell, de 20 de setembre, incorpora als àmbits de l’assessorament establerts pel Reglament (CE) 73/2009 els aspectes normatius referents a la seguretat laboral fonamentats en la legislació comunitària.

El Decret 9/2012, de 17 de gener, relatiu al sistema d’assessorament agrari de Catalunya, ofereix a l’empresariat agrari el suport tècnic necessari per adoptar noves formes i tècniques de treball que incorporin els requeriments establerts per la normativa comunitària i alhora instaura un sistema orientat a la incorporació d’eines de gestió econòmica perquè les empreses agràries, amb una producció d’alta qualitat, orientin la seva activitat econòmica d’una forma competitiva a satisfer les necessitats del mercat.

L’article 6.1.c) de l’esmentat Decret 9/2012, de 17 de gener, estableix que el departament competent en matèria d’agricultura i alimentació ha d’establir les condicions en què ha d’estar acreditat i ha de realitzar la formació contínua del personal tècnic contractat per les entitats d’assessorament per tal de garantir que disposa dels coneixements necessaris per dur a terme eficaçment la tasca d’assessorament.

Conseqüentment, valorada la necessitat d’establir i regular la formació i el procediment per a l’acreditació i la formació contínua del personal tècnic assessor en el marc del Sistema d’assessorament agrari de Catalunya, i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Mitjançant aquesta Ordre s’estableix i es regula la formació i el procediment per a l’acreditació i la formació contínua de les persones interessades a exercir de personal tècnic assessor d’una entitat inscrita en el Registre d’entitats d’assessorament agrari de Catalunya, per tal de garantir que disposen dels coneixements bàsics necessaris per dur a terme eficaçment la tasca d’assessorament.

A l’efecte d’aquesta Ordre, es considera personal tècnic assessor aquells/elles professionals amb vinculació contractual amb una entitat inscrita en el Registre d’entitats d’assessorament agrari de Catalunya i que disposa de titulació universitària en l’àrea o les àrees de coneixement que determina l’article 3 del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR