ORDRE ECO/402/2012, de 28 de novembre, per la qual s'aprova el model de distintiu acreditatiu del pagament de la taxa fiscal sobre el joc que grava les màquines recreatives i d'atzar, tipus B i C.

Fecha de Entrada en Vigor 1 de Enero de 2013
SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

El Reglament de màquines recreatives i d’atzar, aprovat pel Decret 23/2005, de 22 de febrer, estableix per a les màquines que estiguin instal·lades l’obligació d’incorporar de manera visible el distintiu acreditatiu del pagament de la taxa fiscal sobre el joc, a banda d’altra documentació.

La taxa fiscal sobre el joc és un tribut cedit a la Generalitat de conformitat amb el que disposa la Llei 16/2010, de 16 de juliol, del règim de cessió de tributs de l’Estat a la Comunitat Autònoma de Catalunya i de fixació de l’abast i les condicions de la cessió, la Llei orgànica 8/1980, de 22 de setembre, de finançament de les comunitats autònomes i la Llei 22/2009, de 18 de desembre, per la qual es regula el sistema de finançament de les comunitats autònomes de règim comú i ciutats amb estatut d’autonomia i es modifiquen determinades normes tributàries.

El model de distintiu utilitzat fins ara per aquest Departament és el que figura, en l’àmbit del Ministeri d’Economia i Hisenda, a l’annex II de l’Ordre del Ministeri d’Economia i Hisenda de 18 de gener de 1991, per la qual s’aprova el model de declaració liquidació de la taxa fiscal que grava els jocs de sort, envit o atzar, meritada per l’autorització d’explotació de màquines o aparells recreatius.

El temps transcorregut des de l’aprovació del model de distintiu, el marc legal actual en matèria de cessió de tributs, així com la incorporació de noves tecnologies en el processos administratius, fan necessària una elaboració d’un nou model de distintiu acreditatiu del pagament de la taxa fiscal sobre el joc que grava les màquines recreatives i d’atzar, tipus B i C.

Per tot això, i d’acord amb l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Cadascun dels pagaments de les quotes trimestrals de la taxa fiscal sobre el joc que grava l’explotació de màquines recreatives i d’atzar tipus B i C s’ha d’acreditar mitjançant el distintiu corresponent, segons el model que figura a l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

2.1 El lliurament del distintiu a què fa referència l’article 1 es pot efectuar en qualsevol de les delegacions territorials de l’Agència Tributària de Catalunya.

2.2 La retirada del distintiu exigeix la presentació prèvia de la declaració...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR