DECRET 96/1989, de 17 d'abril, sobre l'actualització de les tarifes de transports urbans de superfície.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

Per vuitè any consecutiu es procedeix, mitjançant Decret, a actualitzar les tarifes dels serveis dels transports urbans de viatgers per superfície, a programar l'evolució dels costos directes d'explotació al llarg de 1989 i a corregir les previsions efectuades per a l'exercici anterior.

En aquest cas, i seguint les pautes metodològiques definides l'any 1983, s'actualitza la fórmula elaborada l'any anterior, incorporant-hi l'efecte de variació dels preus relatius dels factors que la componen. Introduint en aquesta fórmula les previsions d'augment per a 1989, en resulta un increment programat del 4,99 i, com que el factor de correcció de l'exercici de 1988 és de l'1,00 l'elevació màxima permesa per a les tarifes és del 5%, en el cas general, d'aplicació automàtica. Aquest increment s'entén sempre sense l'impost sobre el valor afegit (IVA).

Atès el que disposa la normativa vigent sobre aquesta matèria; a proposta del Conseller de Governació i amb la deliberació prèvia del Consell Executiu, Decreto:

Article 1

1.1 Les empreses de transport urbà de superfície poden aplicar un augment màxim del 5% sobre la seva tarifa mitjana ponderada (TMP) corresponent al 31 de desembre de 1988, calculada d'acord amb les especificacions i els límits establerts al punt 3 de l'annex del present Decret.

1.2 Sobre les tarifes resultants, sense arrodonir, s'ha d'aplicar el tipus d'impost sobre el valor afegit, i després, i per una sola vegada, s'ha de practicar l'arrodoniment per excés a un múltiple de cinc pessetes.

1.3 L'augment programat, corresponent a l'any 1989, s'ha d'ajustar una vegada es coneguin els increments reals dels preus dels components de la fórmula i es pugui determinar el factor de correcció adient calculat prenent com a base la TMP de 1989 sense l'arrodoniment. La compensació que correspongui s'ha d'aplicar sobre la TMP per a 1990.

1.4 Per a les empreses que s'acullin al present Decret, és condició, cas que no existeixi, la instauració de la targeta multiviatge, per a un màxim de 10 viatges, amb la condició que el preu unitari de cada bitllet sigui, com a mínim, un 20% inferior al del bitllet ordinari. L'establiment de la targeta multiviatge s'ha de realitzar en un termini màxim de sis mesos comptadors a partir de l'entrada en vigor d'aquest Decret. L'incompliment d'aquest termini es considera una infracció greu.

Article 2

Les empreses que s'acullin a l'increment que estableix el present Decret han de trametre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR