ORDRE CMC/94/2008, de 27 de febrer, per la qual s'actualitzen els imports de determinades taxes i es dóna publicitat a les taxes que gestionen el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i les entitats que en depenen.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura i Mitjans de Comunicacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CMC/94/2008, de 27 de febrer, per la qual s'actualitzen els imports de determinades taxes i es dóna publicitat a les taxes que gestionen el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i les entitats que en depenen.

L'article 42 de la Llei 16/2007, de 21 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2008, preveu un increment d'un 2% de les taxes amb tipus de quantia fixa respecte de l'exigida al 2007.

Els articles 40 i 137 novies de la Llei 15/1997, de 24 de desembre, de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, preveuen que l'import de les taxes per la venda d'impresos del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i per la utilització d'espais en immobles adscrits al Departament de Cultura o a les entitats que en depenen es fixa mitjançant ordre del conseller o consellera. A través d'aquesta Ordre, també s'actualitzen amb un augment del 2% les taxes establertes d'acord amb els preceptes esmentats.

La disposició addicional tercera de la Llei 15/1997 estableix que, si es modifiquen o es creen taxes o se n'actualitzen els imports, els departaments de la Generalitat de Catalunya que gestionin les taxes afectades han de publicar en el DOGC, mitjançant una ordre del conseller o consellera competent en la matèria, i amb efectes merament informatius, una relació de les taxes vigents que gestionen, en què identifiquin els serveis i les activitats que meriten cadascuna d'aquestes i la quota corresponent.

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

S'actualitzen els imports de la taxa per la venda d'impresos de sol·licitud de subvencions del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i les entitats que en depenen i de la taxa per la utilització d'espais del Museu d'Història de Catalunya, de l'Arxiu Nacional de Catalunya i del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, amb l'aplicació d'un increment del 2% i de les regles d'arrodoniment que estableix l'article 42 de la Llei 16/2007, de 21 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2008. L'increment s'aplica respecte de les quanties que estableix l'Ordre CMC/381/2007, de 2 d'octubre. Els imports actualitzats consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Es dóna publicitat a les taxes que gestionen el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i les entitats que en depenen, les quals consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre CMC/381/2007, de 2 d'octubre, per la qual s'actualitzen els imports de determinades taxes i es dóna publicitat a les taxes que gestionen el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i les entitats que en depenen.

Barcelona, 27 de febrer de 2008

Joan Manuel Tresserras i Gaju

Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

Annex

Taxes que gestionen el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i les entitats que en depenen

.1 Taxa per la venda d'impresos de sol·licituds de subvencions: 0,55 euros/unitat.

.2 Taxa per la realització de sessions fotogràfiques, filmacions i similars

2.1 Realització de fotografies i filmacions de monuments:

2.1.1 Reportatge fotogràfic:

Fins a 2 hores: 88,00 euros.

Més de 2 hores fins a 1 dia: 366,20 euros.

Per cada dia (horari de visita pública): 366,20 euros.

2.2 Vídeos, espots comercials, filmacions i rodatges per a cadenes de televisió i per al cinema i similars:

2.2.1 De caire cultural i compatible amb la visita pública:

Per cada dia de lloguer: 439,40 euros.

Serveis, per cada dia: 88,00 euros.

2.2.2 De caire cultural i no compatible amb la visita pública:

Per cada dia de lloguer (de 9 a 21 hores): 878,75 euros.

Serveis, per cada dia: 88,00 euros.

2.2.3 De caire comercial:

Per cada dia de lloguer (12 hores com a màxim): 1.464,50 euros.

Serveis, per cada dia: 88,00 euros.

La quota de serveis fixada en els apartats 2.2.1, 2.2.2, 2.2.3 i 2.3 cobreix els subministraments, la neteja ordinària, l'assistència del personal del monument, la megafonia i altres serveis ordinaris dels monuments. Si es produeixen despeses addicionals, se n'ha de satisfer l'import.

2.3 Enregistraments de concerts i similars en els monuments:

Per cada dia de lloguer (12 hores com a màxim): 878,75 euros.

Serveis, per cada dia: 88,00 euros.

2.4 Utilització dels monuments per a exposicions:

2.4.1 Exposicions obertes en l'horari normal de visita pública del monument i compatibles amb aquesta:

Per cada dia de lloguer: 88,00 euros.

Serveis, per cada dia: 88,00 euros.

2.4.2 Si l'exposició és oberta en hores no compreses en l'horari normal de visita pública del monument, la quota fixada per l'apartat 2.4.1 s'incrementa amb l'import de les despeses originades per aquest motiu.

2.4.3 En les exposicions que impliquen la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR