DECRET 49/2010, de 30 de març, pel qual s'adapta l'estructura i el funcionament dels Serveis Territorials a la Catalunya Central i a l'Alt Pirineu i Aran del Departament de Treball i es reestructura la Secretaria General.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball
Rango de LeyDecret

DECRET

49/2010, de 30 de març, pel qual s'adapta l'estructura i el funcionament dels Serveis Territorials a la Catalunya Central i a l'Alt Pirineu i Aran del Departament de Treball i es reestructura la Secretaria General.

Mitjançant el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Treball i Indústria, es crearen els Serveis Territorials de la Catalunya Central i de l'Alt Pirineu i Aran, tot i que no es dotaren de l'estructura adequada per al seu desenvolupament total.

L'estructura actual del Departament de Treball és prevista al Decret 199/2007, de 10 de setembre, modificat pel Decret 30/2009, de 24 de febrer. Aquesta normativa tampoc preveu encara el desenvolupament de l'estructura dels Serveis Territorials a la Catalunya Central i a l'Alt Pirineu i Aran.

En compliment, doncs, d'aquesta necessitat de regular l'estructura territorial del Departament de Treball, s'adapta, mitjançant aquest Decret, l'estructura orgànica i el funcionament dels Serveis Territorials a la Catalunya Central i a l'Alt Pirineu i Aran, a fi que puguin desenvolupar totes les competències que els han estat encomanades.

D'altra banda, mitjançant el Reial decret 1463/2009, de 18 de setembre, es traspassaren a la Generalitat de Catalunya les funcions i els serveis en matèria d'immigració, concretament les autoritzacions inicials de treball per compte propi o d'altri de les persones estrangeres que exerceixin a Catalunya la seva relació laboral.

Mitjançant el Decret 148/2009, de 28 de setembre, s'assignaren al Departament de Treball les funcions i els serveis traspassats mitjançant el Reial decret indicat.

Finalment, per mitjà de l'Ordre TRE/420/2009, de 29 de setembre, s'assignaren al Servei d'Ocupació de Catalunya les funcions i els serveis que en matèria d'autorització de treball de les persones estrangeres van ser atribuïdes al Departament de Treball.

D'acord amb el previst anteriorment, s'estableix, mitjançant aquest Decret, una nova estructura organitzativa per assumir i ordenar les competències en matèria d'autoritzacions inicials de treball per compte propi o d'altri a les persones estrangeres que exerceixin a Catalunya la seva relació laboral.

Vist l'article 11.3 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

Per tot això, de conformitat amb el que estableix l'article 26.e de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, a proposta de la consellera de Treball, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

  1. El present Decret té per objecte adaptar l'estructura i el funcionament dels Serveis Territorials del Departament de Treball a la Catalunya Central i a l'Alt Pirineu i Aran, previstos a les lletres f) i g) de l'article 13.1 del Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball.

  2. Així mateix, té per objecte reestructurar la Secretaria General del Departament de Treball, per tal d'assumir i ordenar les competències en matèria d'autoritzacions de treball.

Article 2

Serveis Territorials a la Catalunya Central i a l'Alt Pirineu i Aran

  1. Els Serveis Territorials a la Catalunya Central i a l'Alt Pirineu i Aran, amb rang de subdirecció general, depenen orgànicament de la Secretaria General del Departament de Treball i funcionalment d'aquesta i de les direccions generals del Departament en l'àmbit de les seves...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR