ORDRE ASC/30/2007, de 6 de febrer, per la qual s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts del Programa per a l'adaptació o l'accessibilitat d'habitatges per a persones amb disminució.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/30/2007, de 6 de febrer, per la qual s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts del Programa per a l'adaptació o l'accessibilitat d'habitatges per a persones amb disminució.

Atesos el Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, pel qual s'aprova la refosa de les lleis 12/1983, de 14 de juliol; 26/1985, de 27 de desembre, i 4/1994, de 20 d'abril, en matèria d'assistència i serveis socials; el Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del sistema català de serveis socials, modificat pel Decret 176/2000, de 15 de maig, i el IV Pla d'actuació social, aprovat per Acord del Govern de 8 d'octubre de 2003;

Atesa la Llei 20/1991, de 25 de novembre, de promoció de l'accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques, i el Decret 135/1995, de 24 de març, de desplegament de la Llei anteriorment esmentada;

Atès el que preveu el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist l'informe del Consell General de Serveis Socials, i en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Aprovar les bases que han de regir la convocatòria per a la concessió d'ajuts del programa per a l'adaptació o l'accessibilitat d'habitatges per a persones amb disminució.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 6 de febrer de 2007

Carme Capdevila i Palau

Consellera d'Acció Social i Ciutadania

Annex 1

Disposicions generals

.1 Objecte

L'objecte d'aquesta Ordre és regular el procediment per a la concessió d'ajuts del programa per a l'adaptació o l'accessibilitat d'habitatges per a persones amb disminució, d'acord amb el que preveu aquesta Ordre.

El Programa per a l'adaptació o l'accessibilitat d'habitatges per a persones amb disminució té per objecte fomentar les inversions per a l'adaptació o l'accessibilitat de l'habitatge de la persona amb disminució i mobilitat reduïda, per tal de fer-lo accessible i funcional, i facilitar la seva autonomia personal, mitjançant l'atorgament d'ajuts a fons perdut.

.2 Beneficiaris

Poden ser beneficiaris les persones amb disminució que tinguin reconegut un grau de disminució igual o superior al 33% i que superin el barem de mobilitat reduïda.

.3 Requisits

Els requisits que han de complir els beneficiaris són els següents:

a) Tenir reconegut un grau de disminució igual o superior al 33% i superar el barem de mobilitat reduïda.

La valoració de la disminució i de la superació del barem de mobilitat reduïda l'efectuen els Serveis de Valoració i Orientació corresponents.

b) No superar els ingressos anuals nets de la unitat familiar 4 vegades l'indicador de renda de suficiència de Catalunya de l'any anterior a la convocatòria, ponderat pel nombre de membres.

La unitat familiar s'entén com el grup de convivència per vincle de matrimoni o una altra relació estable anàloga, per consanguinitat o adopció fins al segon grau, i per afinitat fins al primer grau. La relació es comptarà a partir de la persona beneficiària.

En cas de convivència de més d'una persona amb disminució que pugui ser beneficiari de la mateixa ajuda es tindrà en compte com un membre més a ponderar.

c) L'habitatge objecte de les actuacions ha de ser l'habitual on estigui empadronada la persona amb disminució, i en l'àmbit territorial de Catalunya.

d) Les propostes de solucions per a l'adaptació o l'accessibilitat de l'habitatge han de ser funcionals i accessibles, d'acord amb les seves característiques, i han de garantir la seguretat de la persona amb disminució, d'acord amb la normativa vigent aplicable.

L'informe tècnic efectuat per l'òrgan competent de l'ICASS tindrà en compte la valoració del grau de funcionalitat i la seguretat de la solució proposada, l'adequació dels elements utilitzats i la proporcionalitat del pressupost als preus de mercat.

e) Les actuacions objecte de l'ajut s'han de iniciar i realitzar parcialment o totalment durant l'anualitat en què se sol·licita l'ajut, llevat que per causa justificada, no imputable al beneficiari, s'hagin d'iniciar durant l'exercici següent.

f) No haver-se beneficiat d'ajuts pel mateix concepte i per al mateix equipament durant els cinc anys anteriors.

g) No podran obtenir la condició de beneficiari les persones sol·licitants que incorrin en alguna de les condicions que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

.4 Sol·licituds

4.1 Les sol·licituds s'han de presentar en l'imprès normalitzat que es facilitarà a les dependències del Departament d'Acció Social i Ciutadania o a través d'Internet (www.gencat.cat/benestar). La resolució de convocatòria preveurà, si escau, la presentació telemàtica.

4.2 Les sol·licituds, degudament emplenades, han d'anar acompanyades dels documents que s'indiquen a l'annex 2 per acreditar el compliment dels requisits, i s'han de presentar a les dependències del Departament d'Acció Social i Ciutadania, sens perjudici del que disposa l'article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, en el termini màxim que determina la convocatòria.

4.3 Si la sol·licitud presenta defectes o inexactituds o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR