DECRET 40/1992, de 17 de febrer, pel qual s'estableix el procediment d'autorització per a la creació, la construcció, la modificació, l'adaptació o la supressió de les oficines de farmàcia.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 180/1994.

L'article 7 de la Llei 31/1991, de 13 de desembre, d'ordenació farmacèutica de Catalunya, preveu que el procediment per a l'autorització de noves oficines de farmàcia s'ajustarà al que disposa aquest article, a les normes generals de procediment administratiu i al que s'estableixi ulteriorment, mitjançant reglament, sobre la matèria.

A fi i efecte de donar compliment a la previsió esmentada, s'escau de dictar el present Decret, per a l'elaboració del qual s'han tingut presents els principis inspiradors de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, amb especial consideració als principis d'economia, celeritat, eficàcia i eficiència que recull l'article 74 del cos legal esmentat.

En conseqüència, atès el que disposen la Llei 31/1991, de 13 de desembre, d'ordenació farmacèutica de Catalunya, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre;

D'acord amb el dictàmen preceptiu emès per la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social i d'acord amb el Govern de la Generalitat,

Decreto:

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

Règim jurídic El procediment per a l'autorització de noves oficines de farmàcia es regeix pel que disposa l'article 7 de la Llei d'ordenació farmacèutica de Catalunya, pel present Decret i, en tot el no previst, per les normes generals de procediment administratiu.

Article 2

Inici del procediment El procediment per a l'autorització de noves oficines de farmàcia es pot iniciar:

  1. A petició d'un o més farmacèutics.

  2. A petició dels òrgans de govern de la comarca, el municipi o els municipis que puguin resultar-ne beneficiaris.

  3. D'ofici, pel Departament de Sanitat i Seguretat Social o pel col·legi oficial de farmacèutics corresponent.

Capítol 2 Procediment iniciat a petició d'un o més farmacèutics

Article 3

Sol·licitud 3.1 Quan el procediment s'inicia a petició d'un o més farmacèutics, la sol·licitud dels interessats, que s'ha de formular per escrit, ha d'indicar l'àrea bàsica de salut i el municipi on la nova oficina de farmàcia es vol instal·lar. Potestativament es podrà indicar el local d'emplaçament d'aquesta. 3.2 L'esmentada sol·licitud ha d'anar acompanyada dels documents següents:

  1. Títol de llicenciat en Farmàcia o resguard d'aquest.

  2. Certificat de col·legiat o compromís formal de tenir-lo un cop autoritzada l'oficina de farmàcia.

  3. Certificat del nombre d'habitants censats a l'àrea bàsica de què es tracti segons l'última revisió del padró municipal o dels padrons municipals en cas que aquesta englobi més d'un municipi, vigent en el moment de presentar la sol·licitud, o justificant d'haver-lo sol·licitat.

  4. Si la petició fa referència a una àrea bàsica de muntanya o rural i semiurbana, s'aportarà certificat de l'última revisió del padró del municipi on es pretén instal·lar la farmàcia, vigent en el moment de presentar la sol·licitud, o justificant d'haver-lo sol·licitat.

  5. Certificat del Departament de Comerç, Consum i Turisme pel que fa a les àrees bàsiques de salut que comptin amb allotjaments hotelers i places de càmping. Per tal d'acreditar els habitatges de segona residència, s'acceptarà qualsevol mitjà de prova admès en dret.

  6. Qualsevol altra documentació que el sol·licitant consideri adient. 3.3 En el cas que el farmacèutic sol·licitant designi el local d'emplaçament de l'oficina de farmàcia, s'han d'aportar també els documents següents:

  7. Justificació documental de la disponibilitat jurídica del local.

  8. Croquis que assenyali l'emplaçament del local i la seva situació envers les oficines més properes i els centres d'atenció primària que siguin capçalera d'àrea bàsica.

  9. Certificació expedida per un tècnic competent, visada pel col·legi professional corresponent, on consti l'estat de construcció del local, la superfície útil de què disposa, el detall de la seva distribució, les plantes que ocuparà, la localització exacta i les característiques dels seus accessos des de la via pública. 3.4 Si manca algun dels documents o dades exigits, es requerirà l'interessat per tal que, en un termini de deu dies, aporti els documents preceptius. Si no s'efectua en el termini esmentat es procedirà a l'arxiu de la sol·licitud.

Article 4

Publicitat Un cop rebuda la sol·licitud d'autorització d'una oficina de farmàcia, s'ha de fer pública mitjançant anunci a la seu del Departament de Sanitat i Seguretat Social. A l'anunci s'ha de fer constar l'àrea bàsica de salut per a la qual se sol·licita l'autorització, el municipi i el local en cas d'haver estat designat.

Article 5

Designació de local 5.1 Si s'ha designat el local, s'han de fer els amidaments de les distàncies existents entre aquest i les oficines de farmàcia més properes ja establertes, les autoritzades prèviament pendents de l'acta oficial d'obertura, i el centre d'atenció primària capçalera d'àrea bàsica, d'acord amb la normativa vigent sobre aquesta matèria. Així mateix, s'ha de comprovar que el local reuneixi les condicions que estableix l'article 7 del Decret 168/1990, de 3 de juliol. 5.2 En el cas que el sol·licitant hagi designat un local que per causa no imputable a ell mateix no reuneixi tots els requisits necessaris per a la seva autorització, se li concedirà un únic termini de trenta dies per designar un altre local.

Article 6

Vista i al·legacions Un cop realitzats els tràmits de l'article 4 i, si s'escau, de l'article 5, s'ha de posar de manifest l'expedient als farmacèutics amb oficina de farmàcia autoritzada a la mateixa àrea bàsica de salut i, en el cas que s'hagi designat local, als farmacèutics que, per raó de proximitat, es puguin veure afectats per la nova instal·lació, per tal que, en un termini de deu dies, al·leguin i presentin els documents que considerin convenients.

Article 7

Resolució 7.1 El conseller de Sanitat i Seguretat Social autoritzarà o denegarà la instal·lació de l'oficina de farmàcia sol·licitada, mitjançant resolució, un cop valorades les circumstàncies de l'àrea bàsica de salut, del municipi i del local proposat, si s'ha designat. La resolució de l'expedient s'ha de notificar a tots els interessats, que són els que indica l'article anterior. 7.2 La resolució esmentada s'ha d'emetre en el termini màxim de tres mesos des del compliment del tràmit previst a l'article 6. En cas de manca de resolució expressa en el termini indicat, la sol·licitud s'entén desestimada.

Article 8

Designació de local un cop obtinguda l'autorització 8.1 En el cas que no s'hagi designat local en la fase del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR