DECRET 314/1992, de 24 de novembre, d'establiment d'ajuts per a l'adquisició d'habitatges adaptats o de fàcil adaptació destinats a persones amb disminució.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Benestar i Família
Rango de LeyDecret

El 25 de novembre de 1991 el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 20/1991, de promoció de l'accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques. El principi general que inspira tota la Llei és el de l'accessibilitat en tots els àmbits i a tots nivells, i el compromís institucional de potenciar aquesta accessibilitat amb mesures concretes adreçades a determinats col·lectius.

La Llei 24/1991, de l'habitatge, disposa que les administracions públiques competents han d'establir mesures de foment per facilitar l'accés a l'habitatge de les persones o els grups en situació d'específica dificultat.

Vista la Llei 26/1985, de serveis socials;

Atès el Decret 54/1992, de 10 de febrer, i ateses les competències de la Direcció General de Serveis Comunitaris pel que fa a l'establiment i la gestió de les vies d'ajuts per a compradors i llogaters d'habitatges en virtut del Decret 274/1988, de 12 de setembre;

A proposta del conseller de Benestar Social i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Establiment i objecte dels ajuts 1.1 El Departament de Benestar Social, mitjançant la Direcció General de Serveis Comunitaris, podrà concedir ajuts per a l'adquisició d'habitatges adaptats o de fàcil adaptació destinats a persones disminuides. 1.2 Podran ser objecte dels ajuts totes les adquisicions d'habitatges adaptats o de fàcil adaptació destinats a persones amb disminució, a excepció dels de protecció oficial de promoció pública.

Article 2

Destinataris dels ajuts 2.1 Els ajuts que es regulen per aquest Decret són assistencials i es dirigeixen a:

  1. Aquelles persones amb disminució que necessiten comprar un habitatge adequat o amb la finalitat d'adequar-lo a la seva mobilitat reduïda.

  2. A les entitats privades sense ànim de lucre que tinguin per objecte l'ajuda assistencial a persones amb disminució. 2.2 En el supòsit que el disminuït sigui un menor d'edat no emancipat, o estigui legalment incapacitat, gaudirà de l'ajut la persona o les persones que exerceixin la tutela o la pàtria potestat. 2.3 Pels supòsits del 2.1.a), els ingressos ponderats del sol·licitant i de la unitat familiar on s'hagi d'integrar no podran superar les 3,5 vegades el salari mínim interprofessional.

Article 3

Quantia dels ajuts Es podran concedir els següents tipus d'ajuts:

  1. Un ajut d'1.000.000 de pessetes per habitatge que s'adquireixi. Quan la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR