DECRET LEGISLATIU 14/1994, de 26 de juliol, pel qual s'adequa la Llei 12/1981, de 24 de desembre, per la qual s'estableixen normes addicionals de protecció dels espais d'especial interès natural afectats per activitats extractives.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret Legislatiu

La Llei 2/1994, de 24 de març, de bases de delegació en el Govern per a l'adequació de les lleis de Catalunya a la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, delega en el Govern la potestat de dictar normes amb rang de llei per tal d'adequar les lleis vigents de Catalunya a la Llei 30/1992.

En l'exercici de la delegació esmentada i dins el termini establert, s'adequa la Llei 12/1981, de 24 de desembre, per la qual s'estableixen normes addicionals de protecció dels espais d'especial interès natural afectats per activitats extractives. Les modificacions que motiven aquest Decret legislatiu tenen per finalitat adequar la Llei esmentada als principis de la potestat sancionadora establerts a la Llei 30/1992.

Les referències al Departament de Medi Ambient en l'articulat, que mitjançant aquest Decret legislatiu s'adequa, es fonamenten en les competències i les funcions que té atorgades a partir de la Llei 4/1991, de 22 de març, de creació del Departament de Medi Ambient, el Decret 67/1991, de 8 d'abril, d'assignació de competències i posterior redistribució de competències entre els seus òrgans interns.

En virtut de tot el que s'exposa, en l'exercici de la delegació atorgada per la Llei 2/1994, de 24 de març, a proposta dels consellers de Medi Ambient i d'Indústria i Energia, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Es modifiquen els articles 10.1, 10.2, 10.3 i 10.5 de la Llei 12/1981, de 24 de desembre, per la qual s'estableixen normes addicionals de protecció dels espais d'especial interès natural afectats per activitats extractives, en els termes que s'estableixen en aquest Decret legislatiu. L'article 10.1 queda redactat de la manera següent: "La vulneració de les condicions per a la protecció del medi ambient contingudes en l'autorització atorgada per la Direcció General d'Energia té la consideració d'infracció administrativa i comporta la imposició d'una multa de cinquanta mil a cinc-centes mil pessetes al titular de l'autorització, previ el procediment sancionador ajustat al que preveu el procediment legal o reglamentàriament establert." L'article 10.2 queda redactat de la manera següent: "Fins a dues-centes mil pessetes, la multa serà imposada pel director general de Patrimoni Natural, i de dues-centes mil una fins a cinc-centes mil pessetes, pel conseller de Medi Ambient." L'article 10.3 queda redactat de la manera següent: "En la imposició de sancions caldrà tenir l'adequació deguda entre la gravetat del fet constitutiu de la infracció i la sanció aplicada, atenent especialment els criteris següents per a la graduació de la sanció: "

  1. L'existència d'intencionalitat o reiteració. "

  2. La naturalesa dels perjudicis causats. "

  3. La superfície afectada. "

  4. La reincidència, per comissió en el termini d'un any de més d'una infracció de la mateixa naturalesa, quan així hagi estat declarat per resolució ferma. "Quan el benefici que resulta d'una infracció és superior a la sanció que correspon, aquesta es pot incrementar en la quantia equivalent al benefici obtingut." L'article 10.5 queda redactat de la manera següent: "El que preveu aquest article s'entén que és sens perjudici de la facultat que correspon a la Direcció General d'Energia de suspendre provisionalment els treballs d'aprofitament de recursos miners en casos d'urgència en què perilli la protecció del medi ambient."

Barcelona, 26 de juliol de 1994

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Albert Vilalta i Gonzàlez Conseller de Medi Ambient

Antoni Subirà i Claus Conseller d'Indústria i Energia

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR