DECRET 131/1990, de 28 de maig, d'adequació territorial i desplegament del Pla sanitari ALPIR.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

Les característiques sanitàries de les comarques de la Vall d'Aran, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell i la Cerdanya van fer necessària l'aprovació del Decret 17/1985, de 31 de gener, en virtut del qual es creava el Pla sanitari ALPIR, amb l'objectiu essencial de millorar l'assistència sanitària a les comarques esmentades.

La creació, en virtut de la Llei 5/1988, de 28 de març, de la comarca de l'Alta Ribagorça, amb característiques sanitàries similars a les de les comarques abans esmentades, fa necessària la seva inclusió dins l'àmbit del Pla sanitari ALPIR.

D'altra banda, l'experiència assolida en aquest temps aconsella dotar aquest Pla sanitari d'una estructura organitzativa adequada al compliment dels seus objectius.

En conseqüència, a l'empara del que disposen els articles 61 i 62 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

La comarca de l'Alta Ribagorça, creada en virtut de la Llei 5/1988, de 28 de març, queda inclosa dins el Pla sanitari ALPIR, previst pel Decret 17/1985, de 31 de gener.

Article 2

El Pla sanitari ALPIR s'adscriu a la Direcció General d'Ordenació i Planificació Sanitària.

Article 3

El Pla sanitari ALPIR s'estructura en els òrgans següents: Comitè directiu. Director del Pla sanitari. Oficina tècnica. Programes sanitaris territorials.

Article 4

4.1 El Comitè directiu té cura d'elaborar les directrius del Pla sanitari i dur a terme el seu control i seguiment. 4.2 El Comitè directiu és presidit pel director general d'Ordenació i Planificació Sanitària, i es compon dels vocals següents: El subdirector general de Programes Sanitaris de la Direcció general d'Ordenació i Planificació Sanitària. El subdirector general de Serveis Sanitaris de l'Institut Català de la Salut. El subdirector general d'Assignació de Recursos Econòmics de la Direcció general de Recursos Econòmics del Sistema Sanitari. El delegat territorial del Departament de Sanitat i Seguretat Social a Lleida. El delegat territorial del Departament de Sanitat i Seguretat Social a Girona. El gerent de l'Àrea de Gestió núm. 1 de l'Institut Català de la Salut. Els presidents dels consells comarcals de muntanya de cadascuna de les comarques integrades en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR