ORDRE JUS/264/2013, de 25 d'octubre, de convocatòria pública per a la concessió de subvencions adreçades a finançar despeses de funcionament i de desenvolupament de les activitats de les acadèmies.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

La tasca científica, tècnica i cultural i de difusió dels diferents camps del saber que desenvolupen les acadèmies, s’emmarca en les accions de foment a la cultura i a la investigació científica i tècnica que els poders públics han de promoure d’acord amb l’article 44 de la Constitució espanyola.

Així, d’acord amb l’article 114 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, correspon a la Generalitat l’exercici de l’activitat de foment.

Per això, amb la finalitat de promoure el desenvolupament de les activitats de les acadèmies, anualment els pressupostos de la Generalitat han consignat una quantitat destinada a ajudar econòmicament la realització de les actuacions adreçades al compliment de les finalitats pròpies d’aquestes entitats, no en va contribueixen al creixement i al progrés científic del país a través de la investigació.

La inversió pública al progrés, a través de les accions de foment, s’ha de cenyir al context econòmic de cada moment, de manera que les consignacions pressupostàries s’ajustin a allò que és raonable en un context d’austeritat.

De conformitat amb el que disposa el Decret 194/2013, de 9 de juliol, de reestructuració del Departament de Justícia, pel qual les acadèmies es relacionen administrativament amb el Departament de Justícia;

D’acord amb el que disposen el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya;

Atès tot el que s’ha exposat, en exercici de les competències previstes a l’article 10 de la Llei general de subvencions i a l’article 13 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, i amb els informes favorables de la Intervenció i l’Advocacia de la Generalitat,

Ordeno:

–1 Obrir convocatòria pública per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, adreçades a finançar despeses de funcionament i de desenvolupament de les activitats realitzades durant l’any 2013 per les acadèmies amb seu central a Catalunya.

–2 Aprovar les bases que han de regir aquest concurs i que es publiquen com a annex de la present Ordre.

–3 El pagament d’aquestes subvencions anirà a càrrec de la partida D/482000100/2140/0000, segons la Llei 1/2012, de 22 de febrer, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2012 i el Decret 164/2013, de 14 de maig, de modificació del Decret 170/2012, de 27 de desembre, per al 2012, mentre no siguin vigents els de 2013.

La quantitat màxima total que es destina a aquestes subvencions és de 90.000 euros.

Es concediran fins a un màxim de deu subvencions amb un import límit inicial de 9.000 euros per acadèmia.

La diferència dels imports concedits fins al límit inicial fixat de 9.000 euros per acadèmia, pot acréixer els imports a atorgar a altres acadèmies, de forma proporcional a les puntuacions obtingudes, fins a exhaurir la quantitat màxima total de 90.000 euros.

–4 El termini i els llocs de presentació de les sol·licituds de subvenció i la documentació que s’hi ha d’adjuntar són els que es determinen a les bases 4 i 5 de l’annex.

–5 Els òrgans competents per a la tramitació, l’avaluació i la selecció de les propostes presentades i la resolució del procediment de concessió de les subvencions, així com el termini per a la conclusió d’aquest procediment i els mitjans de notificació de la resolució d’atorgament de les subvencions, són els que s’indiquen a les bases 6, 7, 8 i 9 de l’annex.

–6 Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs potestatiu de reposició en el termini d’un mes, d’acord amb el que estableixen els articles 116 i següents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos, de conformitat amb el que disposen els articles 14, 25 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, tots dos terminis a comptar de l’endemà de la publicació al DOGC d’aquesta Ordre.

Transcorregut un mes des de la interposició del recurs potestatiu de reposició sense que se n’hagi notificat la resolució, es podrà entendre desestimat i es podrà interposar un recurs contenciós administratiu en el termini de sis mesos comptadors des de l'endemà del dia en què s’hagi produït l’acte presumpte desestimatori del recurs.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que creguin oportú.

Barcelona, 25 d’octubre de 2013

P. d. (Resolució JUS/498/2013, de 8.3.2013, DOGC de 13.3.2013)

Enric Colet

Secretari general

Annex

Bases

–1 Objecte i període en què s’ha d’executar l’activitat

L’objecte d’aquesta convocatòria és finançar despeses...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR