DECRET 68/1995, de 7 de març, d'adscripció temporal a la Universitat de Barcelona i cessament d'activitats de l'Escola Social de Barcelona de la Generalitat de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L'Escola Social de Barcelona fou creada l'any 1929 dependent del Ministeri de Treball i Previsió Social, i constituïda, com les altres escoles socials creades al mateix temps a tot l'Estat, com a organisme de caràcter oficial amb facultat d'expedir títols i certificats.

Amb el traspàs de l'Estat a la Generalitat de Catalunya de l'Escola Social de Barcelona, l'any 1989 (Reial decret 1074/1989, d'1 de setembre), es van assignar al Departament d'Ensenyament les funcions i els serveis en matèria de graduats socials, ara assumits pel Comissionat per a Universitats i Recerca, dependent del Departament de la Presidència d'acord amb el Decret 318/1992, de 28 de desembre.

El Reial decret 921/1980, de 3 de maig, pel qual es regula l'ordenació dels ensenyaments de graduat social i dels centres que els imparteixen, en la seva disposició addicional 2 establia que el títol de graduat social és equivalent al títol de diplomat universitari i en aplicació d'aquest Reial decret, el seu règim acadèmic es va homologar amb el estudis universitaris de primer cicle.

Més endavant, amb el Reial decret 1524/1986, de 13 de juny, els ensenyaments de graduat social s'incorporen als ensenyaments universitaris, donant lloc al títol oficial i amb validesa a tot l'Estat de graduat social diplomat. La disposició transitòria 1 d'aquest Reial decret preveu la integració d'aquests ensenyaments a la universitat.

Malgrat aquesta previsió, atès que la integració que ha de realitzar el Govern ha de comptar amb la proposta prèvia de la universitat corresponent, la integració no es pot portar a terme sense la conformitat de la universitat.

També el Decret 298/1986, de 25 de setembre, de regulació del règim i l'adscripció a universitats públiques de centres docents d'ensenyament superior, preveu que l'adscripció es portarà a terme mitjançant sol·licitud del rector i a proposta del consell social de la universitat interessada en l'adscripció del centre.

El Reial decret 1429/1990, de 26 d'octubre, que estableix el títol universitari oficial de diplomat en relacions laborals i les directrius generals pròpies dels plans d'estudis conduents a la seva obtenció, assenyala que els efectes propis del títol de diplomat en relacions laborals s'aplicaran també al títol de graduat social diplomat, per la qual cosa aquests estudis s'han convertit en substitutoris dels de graduat social que s'han d'extingir.

Atès que no...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR