DECRET 204/1994, de 26 de juliol, pel qual s'autoritza l'adscripció, com a institut universitari, a la Universitat Politècnica de Catalunya de l'Institut d'Investigació Aplicada de l'Automòbil (IDIADA).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L'Institut d'Investigació Aplicada de l'Automòbil (IDIADA) fou creat l'any 1971 com a institut de la Universitat Politècnica de Catalunya.

L'any 1989, el Departament d'Indústria i Energia de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya signaren un conveni que establí les bases sobre les quals es proposaren transformar l'IDIADA en una entitat pública amb personalitat jurídica pròpia. A la vegada, en aquest conveni, el Departament en qüestió es va comprometre a promoure davant el Parlament de Catalunya la creació per llei d'una nova entitat de dret públic.

D'acord amb això, la Llei 2/1990, de 8 de gener (DOGC de 17.1.1990), va crear l'Institut d'Investigació Aplicada de l'Automòbil i, de conformitat amb el conveni abans esmentat, ara el que es pretén és l'absorció de l'antic IDIADA per part del nou, i la seva adscripció a la Universitat Politècnica de Catalunya com a institut universitari.

D'acord amb aquests plantejaments, l'IDIADA podrà impartir cursos de postgrau i màsters d'especialització en l'automòbil reconeguts per la Universitat Politècnica de Catalunya en la realització de programes de doctorat.

Per la consecució d'aquests objectius, la Universitat Politècnica de Catalunya, a proposta del Consell Social, i d'acord amb el que disposen l'article 10.3 de la Llei 11/1983, de 25 d'agost, de reforma universitària; l'article 14 de la Llei 26/1984, de 19 de desembre, de coordinació universitària i de creació de consells socials, i els seus Estatuts, la Universitat ha sol·licitat l'adscripció de l'Institut d'Investigació Aplicada de l'Automòbil com a institut universitari, amb la supressió de l'antic institut del mateix nom.

De conformitat amb la sol·licitud esmentada, amb l'informe favorable del Consell Interuniversitari de Catalunya i del Consell d'Universitats, a proposta del titular del Departament de la Presidència, i amb l'acord previ del Govern,

Decreto:

Article 1

S'autoritza l'adscripció, com a institut universitari, a la Universitat Politècnica de Catalunya de l'Institut d'Investigació Aplicada de l'Automòbil (IDIADA), creat com a entitat de dret públic per la Llei 2/1990, de 8 de gener.

Article 2

S'aprova el conveni subscrit pel president del consell d'administració de l'IDIADA i la Universitat Politècnica de Catalunya el dia 3 de juny de 1992 per a la col·laboració en temes de recerca i desenvolupament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR