ORDRE SLT/252/2012, de 27 d'agost, per la qual s'adscriuen diversos consells assessors de la Direcció General de Regulació, Planificació i Recursos Sanitaris del Departament de Salut al Servei Català de la Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

A Catalunya funcionen cinc consells assessors sobre el tractament de determinades malalties i sobre la utilització terapèutica de determinats medicaments. L’existència d’aquests consells assessors ha estat basada en la necessitat d’establir uns criteris en la utilització adequada dels recursos terapèutics disponibles i amb la finalitat de garantir-ne un ús racional. Estan constituïts per professionals de reconeguda experiència, prestigi i coneixement en aquest camp, i assessoren el Departament de Salut en tot el que fa referència a aquestes matèries.

D’acord amb l’Ordre de 25 de maig de 2001, es van adscriure els esmentats consells assessors del Servei Català de la Salut a la Direcció General de Recursos Sanitaris del Departament de Sanitat i Seguretat Social (actualment, Direcció General de Regulació, Planificació i Recursos Sanitaris del Departament de Salut).

D’altra banda, el Servei Català de la Salut ha creat el Programa d’harmonització de la medicació hospitalària de dispensació ambulatòria, Instrucció 4/2010, que té la finalitat d’assegurar l’equitat en l’accés a la medicació hospitalària de dispensació ambulatòria en el seu àmbit, la millora en els nivells d’eficiència i efectivitat i en el nivell d’utilitat terapèutica, tenint en compte el marc de disponibilitat de recursos.

En aquest sentit, el Departament de Salut identifica aquesta situació organitzativa com una oportunitat per unificar funcions i competències d’òrgans vinculats al mateix Departament i posar en valor la situació privilegiada generada a Catalunya pel fet d’haver disposat durant un període de temps notable del funcionament dels consells assessors esmentats, que han vetllat per l’ús racional dels medicaments disponibles, basant-se en criteris clínics.

D’acord amb això, esdevé convenient adscriure al Servei Català de la Salut diversos consells assessors que estaven adscrits a la Direcció General de Regulació, Planificació i Recursos Sanitaris al Departament de Salut.

De conformitat amb el que estableix l’article 39.3 en relació amb el 40.1, ambdós de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern,

Ordeno:

Article únic

S’adscriuen al Servei Català de la Salut els consells assessors següents:

Consell Assessor sobre la Utilització Terapèutica de l’Hormona del Creixement i Substàncies Relacionades, creat per l’Ordre d’11 de febrer de 1988 (DOGC núm. 954, de 19.2.1988)...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR