RESOLUCIÓ ECO/414/2014, de 21 de febrer, per la qual es dóna publicitat a l'Addenda al Conveni de col·laboració, de 17 de setembre de 2013, pel qual es determinen les actuacions previstes a l'acord segon del Conveni marc signat entre l'Agència Tributària de Catalunya i les diputacions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida en data 19 de setembre de 2012, signada per l'Agència Tributària de Catalunya i la Diputació de Barcelona el 17 de febrer de 2014, per a la realització d'una prova pilot d'actuacions de gestió recaptatòria d'ingressos de dret públic, i se n'estableixen els procediments necessaris per dur-les a terme.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyResolució

En data 17 de febrer de 2014, l’Agència Tributària de Catalunya i la Diputació de Barcelona han signat l’Addenda del Conveni de 17 de setembre de 2013 de col·laboració pel qual es determinen les actuacions previstes a l’acord segon del Conveni marc signat entre l’Agència Tributària de Catalunya i les diputacions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida en data 19 de setembre de 2012, i se n’estableixen els procediments necessaris per dur-les a terme.

Ateses les previsions dels articles 110.3 i 112.2 de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

Resolc:

Fer pública l’Addenda del Conveni de 17 de setembre de 2013 de col·laboració pel qual es determinen les actuacions previstes a l’acord segon del Conveni marc signat entre l’Agència Tributària de Catalunya i les diputacions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida en data 19 de setembre de 2012, i se n’estableixen els procediments necessaris per dur-les a terme, signada per l’Agència Tributària de Catalunya i la Diputació de Barcelona el 17 de febrer de 2014, que es transcriu a l’annex d’aquesta Resolució.

Barcelona, 21 de febrer de 2014

Georgina Arderiu i Munill

Secretària d'Hisenda

Annex

Addenda al Conveni de col·laboració de 17 de setembre de 2013 entre l’Agència Tributària de Catalunya i la Diputació de Barcelona per a la realització d’una prova pilot d’actuacions de gestió recaptatòria d’ingressos de dret públic, i se n’estableixen els procediments necessaris per dur-les a terme.

Barcelona, a 17 de febrer de 2014

Reunits

La senyora Georgina Arderiu i Munill, secretària d’Hisenda del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i presidenta de l’Agència Tributària de Catalunya (en endavant ATC).

l’Il·lustríssim senyor Carles Rossinyol Vidal, en qualitat de Diputat de la Diputació de Barcelona i vocal membre del Consell Directiu de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona (en endavant ORGT).

Estan especialment facultats per a la signatura d’aquest conveni:

La secretària d’Hisenda del Departament d’Economia i Coneixement en qualitat de presidenta de l’ATC i d’acord amb les previsions contingudes als articles 7.2.a) i 9.2.h) de la Llei 7/2007, de 17 de juliol, de l’ATC, la Resolució ECO/13/2013, d’11 de gener, i la Resolució de data 3 de febrer de 2014.

El diputat de la Diputació de Barcelona, per autorització del Consell Directiu de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona segons acord de 13 de febrer de 2014.

Les parts es reconeixen mútuament la capacitat legal necessària per atorgar aquest document i, en conseqüència

Exposen

-1 Que l’ATC és un ens amb personalitat jurídica pròpia, plena capacitat i atribucions per organitzar i exercir les funcions que té atribuïdes a l’article 2 de la Llei 7/2007, de 17 de juliol, entre les que destaquen la gestió, liquidació, inspecció i recaptació dels tributs propis de la Generalitat, així com els tributs estatals cedits totalment, i la gestió de la recaptació per la via executiva dels ingressos de dret públic no tributaris de l’Administració de la Generalitat i dels ens que conformen el sector públic de la Generalitat.

-2 Que l’ORGT és un organisme autònom local creat per la Diputació de Barcelona, sotmès al dret públic, dotat de personalitat jurídica diferenciada, patrimoni especial, i amb la capacitat d’actuar necessària per al compliment de les seves finalitats. La competència d’aquest organisme per a la realització de les actuacions que comporta la funció administrativa conduent a la realització dels crèdits i els havers municipals la recaptació dels quals li correspongui s’estén al conjunt del territori de la província de Barcelona, i això sens perjudici de les actuacions que pugui dur a terme fora de la província de Barcelona, conforme a la normativa i jurisprudència d’aplicació.

-3 Que l’article 8 del Reial decret 939/2005 de 29 de juliol, pel que s’aprova el Reglament general de recaptació, estableix que correspon a les entitats locals i als seus organismes autònoms la recaptació dels deutes la gestió dels quals tinguin atribuïda i es durà a terme:

  1. Directament per les entitats locals i els seus organismes autònoms, d'acord amb el que estableixen les seves normes d'atribució de competències.

  2. Per altres ens territorials a l'àmbit dels quals pertanyin quan així s'hagi establert legalment, quan amb ells s'hagi formalitzat el corresponent conveni o quan s'hagi delegat aquesta facultat en ells, amb la distribució de competències que en el seu cas s'hagi establert entre l'entitat local titular del crèdit i l'ens territorial que desenvolupi la gestió recaptatòria.

  3. Per l'Agència Estatal d'Administració Tributària, quan així s'acordi mitjançant la subscripció d'un conveni per a la recaptació.

    -4 Que l’article 7 del mateix text disposa que correspon a les comunitats autònomes la recaptació dels deutes la gestió dels quals tinguin atribuïda, i es durà a terme:

  4. Directament per les comunitats autònomes i els seus organismes autònoms, d'acord amb el que estableixen les seves normes d'atribució de competències.

  5. Per altres entitats de dret públic amb les quals s'hagi formalitzat el corresponent conveni o en què s'hagi delegat aquesta facultat.

  6. Per l'Agència Estatal d'Administració Tributària, quan així s'acordi mitjançant la subscripció d'un conveni per a la recaptació.

    -5 L’ATC i l’ORGT estan interessades a col·laborar en l’àmbit de les actuacions materials de gestió recaptatòria en via executiva, i coincideixen que aquesta col·laboració és necessària per augmentar l’eficàcia de les actuacions de constrenyiment.

    -6 Que l’ATC i l’ORGT estan d’acord que aquesta col·laboració es concreti de moment en la realització d’una prova pilot d’actuacions de gestió recaptatòria executiva, si bé la voluntat d’ambdós organismes és que la col·laboració tingui continuïtat una vegada s’hagi comprovat que la prova pilot resulta reeixida i els seus...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR