DECRET 202/2003, de 26 d'agost, pel qual s'aproven els Estatuts de la Universitat Rovira i Virgili.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Rango de LeyDecret

DECRET 202/2003, de 26 d'agost, pel qual s'aproven els Estatuts de la Universitat Rovira i Virgili.

Els estatuts de les universitats públiques són elaborats, en virtut de llur autonomia, pel Claustre universitari i s'aproven, previ control de la seva legalitat, pel Govern de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb l'article 103.2 de la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya.

La disposició transitòria cinquena de la Llei d'universitats de Catalunya estableix que les universitats públiques han d'adaptar llurs estatuts en el termini fixat a la disposició transitòria segona de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, que és de nou mesos a partir de la constitució del claustre universitari.

És per això que, un cop analitzada l'adequació a la legalitat vigent de la proposta d'Estatuts de la Universitat Rovira i Virgili, aprovat pel seu Claustre universitari, a proposta del conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

S'aproven els Estatuts de la Universitat Rovira i Virgili que figuren com a annex del present Decret.

Disposició transitòria

La denominació de catedràtic o catedràtica contractat queda afectada per la suspensió de la vigència i aplicació de l'article 46.a) de la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya, produïda arran del recurs d'inconstitucionalitat número 3280-2003, promogut pel president del Govern contra diversos preceptes de la Llei d'universitats de Catalunya (DOGC núm. 3910, 23.6.2003).

Disposició derogatòria

Queda derogat el Decret 269/2000, de 31 de juliol, pel qual s'aprova la modificació de determinats articles dels Estatuts de la Universitat Rovira i Virgili i es disposa la publicació del text íntegre dels Estatuts.

Disposició final

De conformitat amb l'article 6.2 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, els Estatuts de la Universitat Rovira i Virgili entren en vigor el mateix dia de la seva publicació en el DOGC.

Barcelona, 26 d'agost de 2003

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Andreu Mas-Colell

Conseller d'Universitats, Recerca

i Societat de la Informació

Annex

Estatuts de la Universitat Rovira i Virgili.

TÍTOL preliminar

Disposicions generals

Article 1

La Universitat Rovira i Virgili és una institució de dret públic, amb personalitat jurídica i patrimoni propis, que actua en règim d'autonomia.

Article 2

2.1 La...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR