ORDRE TIC/372/2003, de 20 d'agost, de convocatòria dels Premis a la Qualitat de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2004.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE TIC/372/2003, de 20 d'agost, de convocatòria dels Premis a la Qualitat de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2004.

El Premis a la Qualitat de la Generalitat de Catalunya, iniciats l'any 1989, tenen com a objectius el reconeixement públic a les empreses i institucions excel·lents de Catalunya, divulgar la importància de la qualitat i ser font d'informació i guia per establir sistemes de gestió de la qualitat.

Els criteris per a la concessió dels Premis a la Qualitat de la Generalitat de Catalunya, descrits en l'annex 2 d'aquesta Ordre, fomenten l'autoavaluació per generar els corresponents plans de millora de la gestió de la qualitat i millorar, en definitiva, la competitivitat.

Es per això que, d'acord amb els principis de publicitat, concurrència i objectivitat,

Ordeno:

Article 1

Convocatòria

Es convoquen els Premis a la Qualitat de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2004.

Article 2

Objecte dels premis

Els premis van destinats a distingir les empreses i institucions de qualsevol sector i dimensió amb activitat a Catalunya que hagin aconseguit millores rellevants en la seva competitivitat mitjançant l'aplicació de mètodes de gestió de la qualitat.

Article 3

Criteris d'avaluació

Es valorarà la implantació efectiva d'un sistema de gestió de la qualitat documentat adequadament.

S'entén per implantació efectiva aquella de la qual resulti una millora de la qualitat i de la competitivitat de l'empresa. Per a l'avaluació d'aquesta millora es tindran en compte els factors que permeten que l'empresa progressi cap a l'excel·lència aconseguint resultats mesurables. Es valorarà d'una manera favorable la constància en el manteniment de tendències positives o resultats satisfactoris al llarg dels anys immediatament anteriors. També es valora el pla de millora presentat, coherent amb les necessitats detectades en l'autoavaluació.

Article 4

Premis

Els premis per a l'any 2004 consistiran en un diploma i un trofeu acreditatiu per a cada una de les empreses i institucions guardonades. Els premis es podran declarar deserts si el jurat ho considera oportú.

El Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme difondrà públicament el nom de les empreses guardonades.

Article 5

Sol·licituds

Les sol·licituds s'hauran de formalitzar d'acord amb el formulari que assenyala l'annex 1 d'aquesta Ordre; s'han de dirigir al conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme i s'han de presentar al CIDEM, Programa de Qualitat i Productivitat, passeig de Gràcia, 129, 08008 Barcelona, o a qualsevol de les seves delegacions. També es poden fer arribar també per qualsevol dels mitjans que estableix l'article 38 de la Llei 30/1992, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 6

Termini de presentació

El termini de presentació de les sol·licituds per a aquests premis finalitzarà el dia 29 de febrer de l'any 2004.

Article 7

Documentació

En les sol·licituds s'ha de fer referència explícita a aquesta Ordre i hi ha de constar:

a) El nom i la personalitat jurídica de l'entitat sol·licitant.

b) La memòria descriptiva de l'empresa, que inclogui les dades generals: la plantilla, l'exportació, la facturació, l'accionariat, els càrrecs gerencials i directius, l'objecte social, els productes i serveis, certificacions de gestió o de producte obtingudes, altres fàbriques o empreses del grup, el compte d'explotació i el balanç dels anys 2002 i 2003.

c) Una còpia simple de l'acta de constitució de la societat i de les modificacions vigents.

d) L'autoavaluació de l'activitat duta a terme per a la millora de la gestió de la qualitat en els darrers anys, amb dades que facin referència a les activitats realitzades i als resultats obtinguts. També s'hi farà constar si s'ha obtingut el registre d'empresa, la certificació de productes o homologacions internacionals, oficials o d'empreses prestigioses. L'autoavaluació s'ha de referir als punts que contenen els criteris d'avaluació inclosos en l'annex 2, i s'ha de fer amb el formulari Model d'autoavaluació, que el CIDEM, Programa de Qualitat i Productivitat, facilitarà a les empreses interessades. L'autoavaluació dels factors i els resultats (excepte els annexos) no podrà superar les 40 pàgines.

e) Pla d'accions de millora proposat, elaborat a partir de les conclusions obtingudes en l'autoavaluació feta per l'empresa, amb un màxim de 6 pàgines. Juntament amb la descripció de cada acció de millora s'hi haurà de fer constar el subcriteri que l'hagi originat, el termini d'execució previst de l'acció i el responsable de dur-la a terme.

La documentació s'ha de presentar sempre que sigui possible en suport informàtic (disquet o correu electrònic). Si es presenta en suport paper, haurà de ser per duplicat.

Article 8

Concessió dels premis i jurat

8.1 Els premis s'atorgaran mitjançant una resolució del conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, que s'anunciarà dins l'any 2004.

8.2 El jurat que elaborarà la proposta per elevar-la al conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme estarà format per un representant del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme que actuarà com a president, un representant de la Direcció General d'Indústria, dos representants del Centre d'Informació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), un representant de la Universitat Politècnica de Catalunya i dos representants d'empreses que hagin estat guardonades en convocatòries anteriors.

8.3 Les institucions esmentades en el paràgraf anterior designaran els membres del jurat.

Article 9

Empreses i institucions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR