RESOLUCIÓ JUI/2523/2003, de 14 d'agost, de modificació dels Estatuts del Col·legi de Metges de Lleida.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia i Interior
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ JUI/2523/2003, de 14 d'agost, de modificació dels Estatuts del Col·legi de Metges de Lleida.

Vista l'Ordre de 10 de setembre de 1986, publicada en el DOGC núm. 945, de 29.1.1988, per la qual es va declarar l'adequació a la legalitat i es va ordenar la inscripció en el Registre de col·legis professionals de Catalunya i la publicació dels Estatuts del Col·legi de Metges de Lleida;

Vista la modificació global dels Estatuts del Col·legi de Metges de Lleida aprovada en l'Assemblea General Extraordinària de data 16 de maig de 2002;

Vistos la Llei 13/1982, de 17 de desembre, de col·legis professionals, i el Decret 329/1983, de 7 de juliol, d'aprovació del reglament que la desplega; el Decret 213/1983, de 31 de maig, pel qual es deleguen en la consellera de Justícia i Interior funcions atribuïdes al Departament de la Presidència; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Resolució d'11 de maig de 1999, de publicació de les relacions de procediments administratius regulats per la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 2898, de 28.5.1999);

Atès que la modificació global dels Estatuts s'adequa a la legalitat vigent;

Atès que el present expedient ha estat promogut per una persona legitimada, que s'han aportat els documents essencials, i que s'han complert tots el tràmits establerts;

D'acord amb el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques,

Resolc:

.1 Declarar l'adequació a la legalitat de la modificació global dels Estatuts del Col·legi de Metges de Lleida i disposar-ne la inscripció en el Registre de col·legis professionals de la Generalitat de Catalunya.

.2 Disposar que es publiqui al DOGC la modificació dels Estatuts esmentats, com a annex a aquesta Resolució.

Barcelona, 14 d'agost de 2003

Núria de Gispert i Català

Consellera de Justícia i Interior

Annex

Modificació dels Estatuts del Col·legi de Metges de Lleida

TÍTOL 1

Disposicions generals

Capítol 1

Naturalesa, obligatorietat i representació

Article 1

1.1 El Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) és una corporació de dret públic de caràcter professional dotada de personalitat jurídica pròpia i amb plena capacitat per a qualsevol tipus d'acte, d'estructura i funcionament democràtics, reconeguda i emparada per la Constitució i per l'Estatut d'autonomia de Catalunya, que es regeix per aquests Estatuts, per la Llei 13/1982, de 17 de desembre, de col·legis professionals de la Generalitat, pel seu Reglament de desplegament aprovat pel Decret 329/1983, de 7 de juliol, i per la resta de disposicions legals que li siguin d'aplicació, i que coordina la seva actuació en l'àmbit de Catalunya a través del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC).

1.2 Han de pertànyer obligatòriament al Col·legi de Metges de Lleida tots els/les llicenciats/ades en medicina que, d'acord amb la legislació vigent, exerceixin la professió únicament o principalment dins l'àmbit territorial de la província de Lleida, en qualsevol de les seves modalitats, sigui de manera independent o bé al servei de les diferents administracions públiques existents, o d'institucions dependents d'aquestes, o de qualsevol altra entitat pública o privada.

1.3 Podran sol·licitar voluntàriament la seva col·legiació els qui, amb títol de llicenciat/ada en medicina, no exerceixen la professió.

Article 2

2.1 El Col·legi Oficial de Metges de Lleida, dins el seu propi àmbit d'actuació, té personalitat jurídica pròpia, independent de l'Administració, i plena capacitat per complir els seus fins, i li és possible d'adquirir a títol onerós o lucratiu, de manllevar, de vendre, de gravar, d'afiançar, posseir i de reivindicar tota classe de béns, de contraure obligacions i en general d'ésser titular de tota mena de drets, iniciar o seguir o suportar qualsevol acció judicial, reclamació o recurs en totes les vies i jurisdiccions, civil, penal, social, contenciós administratiu i econòmic administratiu i fins i tot els recursos extraordinaris de revisió i cassació i els recursos constitucionals, així com també les diverses jurisdiccions i administracions europees.

2.2 Després de l'acord previ de la Junta de Govern, correspon al president del Col·legi l'exercici de les facultats establertes en el punt anterior amb la limitació establerta a l'article 11, punt 3, apartat b.3, d'aquests Estatuts.

Article 3

El president ostentarà la legal i plena representació del COMLL davant de qualsevol entitat, organisme, públic i privat.

Capítol 2

Finalitats i funcions

Article 4

4.1 El Col·legi de Metges de Lleida assumeix, en el seu àmbit territorial, totes les competències que la legislació vigent li atorga, i, independentment d'aquestes, totes aquelles que d'una manera expressa li delegui l'Administració per tal que acompleixi les funcions que li són assignades en aquests Estatuts en tot allò que afecti la salut dels ciutadans i la seva protecció, l'ordenació de l'exercici de la medicina i la conservació dels seus valors ètics.

4.2 D'una manera expressa li correspon assumir, en el seu àmbit d'actuació, les funcions següents:

a) Amb relació a la finalitat de representació i defensa de les legítimes aspiracions dels/de les professionals:

a.1 Assumir la representació dels/de les metges/esses col·legiats/ades, de tots aquells que exerceixen la professió mèdica al territori del COMLL, segons la legislació vigent i aquests Estatuts, davant les autoritats i els organismes públics, així com també davant d'entitats privades o particulars en la defensa dels interessos professionals i el prestigi de tots els/les col·legiats/ades o qualsevol d'ells/es, en el cas que fossin objecte de vexació en l'activitat professional.

a.2 Vetllar per la igualtat de drets i deures dels seus/de les seves col·legiats/ades, així com també per la solidaritat i ajuda mútua.

a.3 L'ordenació de l'exercici de la medicina en l'àmbit de les seves competències i d'acord amb el marc que estableixin les lleis.

a.4 Informar, directament o a través del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, sobre totes les normes legals que prepari el Govern de la Generalitat sobre les condicions generals de l'exercici de la medicina a Catalunya, així com també sobre les decisions de modificacions o canvi i sobre la resta d'aspectes que d'alguna manera puguin afectar l'exercici de la professió.

a.5 Informar, a través del Consell General de Col·legis Oficials de Metges, de tots els projectes de llei i/o disposicions que tractin de les condicions de l'exercici legal de la medicina i/o de les seves funcions en l'àmbit de representació atribuït a l'esmentat Consell General.

a.6 Participar en l'elaboració i l'execució dels plans d'estudi, especialment en allò que es refereix a la fase postgraduada i d'especialització.

a.7 L'exercici i la gestió de totes aquelles competències que, de manera directa o mitjançant el Consell General de Col·legis Oficials de Metges o el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, li siguin delegades, o rebi i accepti de les administracions públiques.

a.8 Assessorar els tribunals de justícia, les corporacions oficials i les persones individuals i col·lectives en les condicions previstes per la Llei.

a.9 Intervenir per si mateix o a través del Consell General de Col·legis Oficials de Metges segons el que disposa la Llei de col·legis professionals estatal i l'ordenament juridicofiscal en totes aquelles qüestions que afectin la tributació dels col·legiats.

a.10 Impulsar i promoure iniciatives que puguin significar una millora de les condicions de l'exercici professional i de l'atenció a la salut, atenent les noves realitats socioeconòmiques i tecnològiques.

a.11 Després de consulta prèvia al col·lectiu afectat, establir, si escau, barems d'honoraris corresponents a l'exercici lliure de la professió mèdica, que tindran caràcter orientatiu.

a.12 Determinar els honoraris aplicables a la prestació de serveis mèdics en entitats d'assegurança d'assistència sanitària i l'habilitació del seu cobrament, si escau, a través dels convenis que pacti el Col·legi, en representació d'aquest col·lectiu, amb les entitats esmentades.

a.13 Crear, si escau, els serveis adequats per encarregar-se del cobrament de les percepcions, remuneracions o honoraris professionals, quan el/la col·legiat/ada lliurement i expressament ho sol·liciti.

a.14 Promoure les actuacions adients per aconseguir que els/les metges/esses assalariats/ades puguin exercir les seves tasques dins de la institució o empresa de què es tracti, d'acord amb el que estableix el Codi de deontologia i normes d'ètica mèdica i la legislació estatal i autonòmica vigent.

a.15 Vetllar perquè les condicions de treball dels/de les metges/esses siguin les adequades pel que fa a l'horari de treball i als mitjans humans i materials per tal que l'exercici de la professió es faci amb...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR