ORDRE MAH/255/2006, de 16 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de les actuacions de les agrupacions de defensa forestal (ADF) i les seves federacions, i se'n fa pública la convocatòria per a l'any 2006 (codi de la convocatòria 04.09.06).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/255/2006, de 16 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de les actuacions de les agrupacions de defensa forestal (ADF) i les seves federacions, i se'n fa pública la convocatòria per a l'any 2006 (codi de la convocatòria 04.09.06).

Atès que la Llei 6/1988, forestal de Catalunya, regula en el capítol 2 les agrupacions de defensa forestal (ADF), i els atorga personalitat jurídica plena per facilitar la important tasca que han de portar a terme aquestes agrupacions en matèria de prevenció, actuació immediata i suport a l'extinció dels incendis forestals, en col·laboració amb l'Administració de la Generalitat de Catalunya, l'Administració local i particulars;

D'acord amb la normativa esmentada i en el marc de la cooperació i col·laboració econòmica de l'Administració de la Generalitat de Catalunya amb les ADF de Catalunya, és d'interès establir i concedir una línia d'ajuts econòmics amb la finalitat de contribuir al manteniment del dispositiu operatiu de les ADF i potenciar les actuacions de prevenció, actuació immediata i suport a l'extinció dels incendis forestals;

Atès el que disposa el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i fent ús de les facultats que em confereix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

Atès el que disposa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts per al foment de les actuacions de les agrupacions de defensa forestal (ADF) i les seves federacions, que es publiquen en els annexos de la present Ordre.

Article 2

Obrir la convocatòria d'ajuts descrits a l'article 1 per al 2006, que es regirà per aquesta Ordre i els seus annexos.

Article 3

El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes des de l'entrada en vigor d'aquesta Ordre.

Article 4

4.1 Les sol·licituds s'han de formalitzar en l'imprès normalitzat que facilita el Departament de Medi Ambient i Habitatge. S'haurà de presentar una sol·licitud per cada ADF o per federació d'ADF, la qual podrà incloure diverses actuacions.

4.2 Les sol·licituds s'han de presentar preferentment als Serveis Territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge, al registre dels serveis centrals del Departament de Medi Ambient i Habitatge (av. Diagonal, 523-525, 08029 Barcelona), al registre de la Direcció General del Medi Natural (c. Dr. Roux, 80, 08017 Barcelona), al Servei de Prevenció d'Incendis Forestals (finca Torreferrussa, carretera de Sabadell a Santa Perpètua de Mogoda, PK 4,5, 08130 Santa Perpètua de Mogoda), i pels mitjans que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim administratiu de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Els impresos també es podran obtenir a través d'Internet, a l'adreça electrònica .

Article 5

La presentació de les sol·licituds implica la plena acceptació de les bases reguladores.

Article 6

6.1 La dotació màxima per a aquesta convocatòria és de 1.800.000 euros. Aquesta quantitat es distribueix de la manera següent:

6.1.1 Ajut per actuació a les ADF amb un import màxim de 1.302.400 euros, distribuït de la següent manera:

Ajut per actuacions d'inversió amb una dotació de 740.000 euros.

Ajut per actuacions de manteniment amb una dotació de 562.400 euros.

6.1.2 Ajut a les federacions per a programes de suport tècnic i coordinació operativa amb una dotació de 137.600 euros.

6.1.3 Ajut a les ADF i a les federacions per programes pilot amb una dotació de 360.000 euros.

6.2 El finançament dels ajuts previstos en la present Ordre corresponents a la convocatòria de 2006 anirà a càrrec de les partides pressupostàries del Departament de Medi Ambient i Habitatge següents:

MA04D/782000100/5510.

MA04D/482000100/5510.

6.3 A la vista de les sol·licituds de subvenció rebudes, el possible excedent de crèdit d'alguns dels tipus d'ajut en concret, a proposta de l'òrgan col·legiat descrit a la base 6.3, és podrà transferir per cobrir els dèficits que hi pugui haver en algun altre tipus d'ajut.

6.4 El crèdit inicial indicat a l'article 6.1 pot ser modificat amb subjecció a la normativa vigent.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre MAH/126/2005, d'1 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de les actuacions de les agrupacions de defensa forestal (ADF) i les seves associacions, i se'n fa pública la convocatòria per a l'any 2005 (DOGC núm. 4360, de 11.4.2005)

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà del dia que es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 16 de maig de 2006

Francesc Baltasar i Albesa

Conseller de Medi Ambient i Habitatge

Annex 1

Bases reguladores dels ajuts per al foment de les actuacions de les agrupacions de defensa forestal (ADF) i les seves federacions.

.1 Tipus d'ajut

S'estableixen tres tipus d'ajut:

  1. Ajut per l'actuació de les ADF.

  2. Ajut a les federacions d'ADF per a programes de suport tècnic i coordinació operativa.

  3. Ajut a les ADF i les federacions d'ADF, per programes pilot.

  4. Ajut per l'actuació de les ADF.

    La finalitat d'aquest ajut és que les ADF es dotin de material, prioritàriament per a la prevenció d'incendis d'una forma planificada i coherent amb la seva estructura i necessitats reals, i tinguin una previsió coherent de les necessitats reals durant les properes campanyes d'estiu.

    a.1) Ajuts per a actuacions d'inversió. Aquest ajut inclourà l'adquisició de material especificat a l'annex 2.A (adquisició de material de prevenció, vehicles, etc.).

    a.2) Ajuts per a actuacions de manteniment. L'ajut concedit per aquest apartat no podrà excedir el 40% del total de l'ajut per a actuacions d'inversió. Aquests ajuts poden ser de dos tipus:

    a.2.1) Ajuts de manteniment de la infraestructura ja existent. És un ajut bàsic per al manteniment del material de què ja disposen les ADF. Inclourà els conceptes especificats a l'annex 2.B (ITV, assegurances, impost de circulació, reparacions de material, etc.).

    a.2.2) Ajuts per a equipaments personals, cartografia i altres. Inclourà els conceptes especificats a l'annex 2.C (equips personals, cartografia, etc.).

    L'import dels ajuts descrits en els apartats a.1) i a.2) es determinarà d'acord amb els barems de puntuació que consten a la base 7, de forma que els imports màxims dels ajuts seran:

    Les 30 ADF amb més puntuació: un import màxim de 21.000 euros per ADF.

    Les següents 30 ADF: un import màxim de 16.000 euros per ADF.

    Les següents 40 ADF: un import màxim de 6.000 euros per ADF.

    La resta fins a esgotar el pressupost: un import màxim de 3.000 euros per ADF.

  5. Ajut a les federacions per a programes de suport tècnic i coordinació operativa.

    La finalitat d'aquest ajut és que les federacions facin programes de suport a l'actuació de les ADF durant l'any 2006, tot desglossant la part de suport tècnic de la part de coordinació durant la campanya d'estiu.

    La quantia de la subvenció màxima per federació d'ADF és de 13.760 euros.

    Aquest ajut consta de dos subprogrames:

    b.1) Ajut per a programes de planificació preventiva, i elaboració i actualització de l'inventari de recursos materials i humans. La quantia de la subvenció màxima per aquest subprograma i per federació sol·licitant és de 5.504 euros.

    Aquest programa consistirà en donar suport i assessorament a les ADF de la federació i elaborar un inventari de recursos materials i humans de les ADF integrants, d'acord amb el model que es pot sol·licitar a la Direcció General del Medi Natural.

    b.2) Ajut per a programa de coordinació operativa. La quantia de la subvenció màxima per aquest subprograma i per federació sol·licitant és de 8.256 euros.

    Aquest programa consistirà a coordinar operativament les ADF de la federació en les tasques de prevenció i actuació immediata durant la campanya d'estiu 2006, i en l'elaboració d'un dossier amb les actuacions realitzades (prevenció...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR