ORDRE AAM/285/2011, de 25 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions a les agrupacions de productors en els sectors d'oví i cabrum, i es convoquen les corresponents a 2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAM/285/2011, de 25 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions a les agrupacions de productors en els sectors d'oví i cabrum, i es convoquen les corresponents a 2011.

La situació actual del sector ramader, en general, i en especial el d'oví i cabrum, ateses les pujades de preus de les matèries primeres per a alimentació animal, la situació sanitària i les dificultats estructurals, fa que calgui aplicar mesures per pal·liar les dificultats d'aquestes explotacions ramaderes amb la finalitat de garantir l'activitat i viabilitat del sector.

El foment de les agrupacions ramaderes amb interessos comuns és una d'aquestes mesures i amb aquest objecte es dóna suport a la seva constitució, a les inversions en explotacions agràries que integrin les agrupacions, a la disposició de pastors/ores i operaris/àries de munyida, a l'assessorament i la formació i al foment de la denominació de la carn d'oví i cabrum.

El conjunt de les mesures assenyalades s'ajusten al que estableix el Reglament (CE) núm. 1857/2006, de la Comissió, de 15 de desembre de 2006, sobre aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat als ajuts estatals per a les petites i mitjanes empreses dedicades a la producció de productes agrícoles, i que modifica el Reglament (CE) núm. 70/2001 (DOUE L358, de 16.12.2006), i se sotmeten als criteris de compatibilitat de les Directrius comunitàries sobre ajuts estatals al sector agrari i forestal 2007-2013.

Per assegurar la màxima transparència de les mesures adoptades i un seguiment efectiu, d'acord amb el marc jurídic comunitari vigent, l'Administració General de l'Estat va notificar aquestes mesures a la Comissió Europea, la qual va declarar-les compatibles amb l'article 87.3.c) del Tractat CE mitjançant l'autorització del règim N 86/2008, amb una durada del règim des de la seva aprovació per part de la Comissió Europea fins el 31 de desembre de 2012.

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport al sector d'oví i cabrum mitjançant un ajut econòmic, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a les agrupacions de productors en els sectors d'oví i cabrum, les quals es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Ordre, així com establir el Programa de millora de la qualitat, publicat a l'annex 2 d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats a les agrupacions de productors en els sectors d'oví i cabrum corresponents a l'any 2011, d'acord amb les bases reguladores i, si s'escau, amb el Programa de millora de la qualitat, aprovats a l'article 1 precedent.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies a comptar des de l'endemà de la publicació de l'Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

2.3 Els ajuts d'aquesta Ordre aniran a càrrec de la partida pressupostària AG03D/782000114/6121/0062 dels pressupostos del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural per a l'any 2011, amb una dotació inicial de 116.805,00 euros. S'estableix un import addicional estimat de 16.587,14 euros en funció de les disponibilitats pressupostàries efectives. Els fons provenen del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí (MARM).

La concessió dels ajuts resta condicionada a l'aportació efectiva dels fons procedents del MARM.

2.4 L'òrgan instructor dels expedients de subvencions és el Servei d'Ordenació Ramadera.

2.5 L'òrgan competent per emetre la resolució sobre les sol·licituds és la persona titular de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia. A aquests efectes es nomena una comissió de valoració que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds de subvenció, formada pel subdirector o la subdirectora general de Ramaderia, el/la cap del Servei d'Ordenació Ramadera i el/la cap del Servei de Prevenció en Salut Animal.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà fins el 31 de desembre de 2011. En cas de manca de resolució expressa la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució del director o la directora general d'Agricultura i Ramaderia, que no posa fi a la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la notificació de la resolució, sens perjudici que es pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu, el recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural es podrà interposar en el termini de tres mesos a comptar de la data en què s'exhaureixi el termini per resoldre i notificar tal com estableix l'apartat anterior.

2.8 Les persones beneficiàries han de realitzar les actuacions objecte de les subvencions des de la data de presentació de la sol·licitud de l'ajut fins al 31 de desembre de 2011 i justificar-les, com a màxim, el 31 de gener de 2012, per tal que, com a màxim el dia 30 d'abril de 2012, es pugui procedir a la certificació i comprovació de l'execució de les activitats previstes.

2.9 Els ajuts concedits per un import superior a 3.000,00 euros es faran públics al web http://www.gencat.cat/daam/ajuts/, fent ús dels mitjans electrònics establerts. Els ajuts que superin els 3.000 euros es publicaran, a més, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Disposició addicional

Aquests ajuts tenen naturalesa d'ajut d'estat, per la qual cosa la Comissió Europea pot emetre una decisió per la qual tant les bases reguladores i la convocatòria com les resolucions de concessió es podran veure modificades, si escau, per adaptar-se als termes del pronunciament esmentat.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 25 d'octubre de 2011

Josep Maria Pelegrí i Aixut

Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Annex 1

Bases reguladores

—1 Objecte dels ajuts

L'objecte dels ajuts que estableix aquesta Ordre és el foment i l'adequació integral dels sectors d'oví i cabrum a través d'agrupacions de productors.

—2 Persones beneficiàries

Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les agrupacions de productors en els sectors oví i cabrum que representin, en conjunt, un cens de com a mínim 5.000 reproductores, per a les actuacions incloses als apartats 3.1.a), b), c) i e), i de, com a mínim 10.000 reproductores, per a les actuacions incloses a l'apartat 3.1.d), d'aquestes bases reguladores i que compleixin els requisits següents:

  1. Disposar almenys d'un centre de tipificació i/o comercialització en comú. Aquest requisit no serà obligatori si l'activitat subvencionable és la constitució i el desenvolupament de l'estructura comú de gestió a què fa referència l'apartat 3.1.a) d'aquestes bases reguladores.

  2. Disposar d'una seu amb capacitat suficient per allotjar els diferents serveis de gestió.

  3. Ser una petita o mitjana empresa d'acord amb el que estableix l'annex I del Reglament (CE) núm. 800/2008 de la Comissió, de 6 de agosto (DO L214, de 9.8.2008), sobre la definició de pime.

  4. Agrupar almenys dues persones productores actives en els sectors oví i cabrum.

    —3 Tipus i quantia dels ajuts

    3.1 L'ajut té caràcter de subvenció directament aplicable a les despeses ocasionades per:

  5. Constitució i desenvolupament de l'estructura comuna de gestió, d'acord amb el que estableix l'article 9 del Reglament (CE) núm. 1857/2006, de la Comissió, de 15 de desembre, d'aplicació dels articles 87 i 88 TCE als ajuts estatals per a petites i mitjanes empreses dedicades a la producció agrícola. Es tracta d'un ajut per a les agrupacions de nova creació, per una sola vegada, i ha de fer-se efectiu en l'exercici de la presentació de la sol·licitud.

    Es consideraran agrupacions de nova creació les que, en el moment de la seva constitució, agrupin, com a mínim, un 50% de titulars d'explotacions que no hagin pertangut en els dos darrers anys a cap de les figures associatives descrites en l'apartat 2 d'aquestes bases reguladores.

  6. Inversió en explotacions agràries integrades a l'agrupació, d'acord amb l'article 4 del Reglament esmentat a l'apartat a) anterior d'aquestes bases reguladores, així com la clàusula 28 de les Directrius comunitàries sobre ajuts estatals al sector agrari i forestal 2007/2013 (2006/C 319/01).

    Es consideraran inversions: la construcció, adquisició i millora dels immobles, la maquinària, l'equip i els costos generals relacionats.

  7. Dotació de serveis i activitats de formació enquadrades en els costos que assenyala l'article 15.2 del Reglament (CE) núm. 1857/2006.

    Aquest punt està condicionat a la posada en marxa dels serveis de substitució i assessoria següents:

    Serveis de substitució mitjançant persones pastores i operàries de munyida amb experiència; formació de persones pastores; contractes per obra de persones pastores, operàries de munyida i esquiladores; selecció de personal.

    Serveis d'assessoria...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR