RESOLUCIÓ MAH/883/2008, de 25 de març, per la qual es convoquen les subvencions corresponents a l'any 2008 per ajudar a pagar el lloguer a arrendataris amb risc d'exclusió social per motius residencials, i se n'aproven les bases reguladores (codi HA 04/08).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

MAH/883/2008, de 25 de març, per la qual es convoquen les subvencions corresponents a l'any 2008 per ajudar a pagar el lloguer a arrendataris amb risc d'exclusió social per motius residencials, i se n'aproven les bases reguladores (codi HA 04/08).

El capítol 6 del Decret 244/2005, de 8 de novembre, de desplegament del Pla per al dret a l'habitatge 2004-2007 (DOGC núm. 4507, de 10.11.2005), prorrogat pel Decret 288/2007, de 24 de desembre, estableix un sistema de subvencions per ajudar a pagar el lloguer a arrendataris amb dificultats amb la finalitat de prevenir l'exclusió social residencial.

El Decret 53/2007, de 6 de març, d'estructuració de la Secretaria d'Habitatge del Departament de Medi Ambient i Habitatge, atribueix a la Secretaria d'Habitatge, entre d'altres, les funcions de dirigir i coordinar les polítiques socials d'habitatge.

És competència del conseller de Medi Ambient i Habitatge aprovar les bases d'aquesta convocatòria segons estableixen l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i la disposició addicional 3.2 del Decret 244/2005, de 8 de novembre de 2005, prorrogat pel Decret 228/2007, de 24 de desembre de 2007.

Atesos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a proposta de la Secretaria d'Habitatge,

Resolc:

.1 Obrir la convocatòria per a la concessió de les subvencions corresponents a l'any 2008 per ajudar a pagar el lloguer a arrendataris amb risc d'exclusió social per motius residencials, que compleixin els requisits que estableix el capítol 6 del Decret 244/2005, de 8 de novembre, d'actualització del Pla per al dret a l'habitatge 2004-2007, i aprovar-ne les bases reguladores que es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Resolució.

.2 La dotació màxima inicial de les subvencions que preveu aquesta convocatòria és de 26.000.000 d'euros, amb càrrec a la partida MA07/D/480000100/4310 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2008. Aquesta dotació es distribuirà de la manera següent:

  1. 22.000.000 d'euros per atendre les sol·licituds de les persones que actualment ja reben la subvenció per aquest mateix concepte i que han estat beneficiàries en convocatòries anteriors.

  2. 1.000.000 d'euros per atendre les noves sol·licituds relacionades amb contractes de lloguer existents amb anterioritat a l'1 de gener de 2008.

  3. 3.000.000 d'euros per atendre les noves sol·licituds amb contractes de lloguer subscrits a partir de l'1 de gener de 2008, que hagin estat realitzats o supervisats per les borses integrades a la xarxa de mediació social, les que estiguin convingudes amb la Secretaria de Joventut o amb entitats col·laboradores amb conveni amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge.

    La dotació màxima inicial d'aquesta convocatòria, així com la seva distribució, es pot modificar d'acord amb la normativa vigent.

    .3 El termini de presentació de les sol·licituds serà el següent:

    3.1 Per a les sol·licituds de subvencions dels punts 2.a) i 2.b) d'aquesta Resolució, s'inicia l'endemà de la data de publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i finalitza el 30 de juny de 2008.

    3.2 Per a les sol·licituds de subvencions del punt 2.c) d'aquesta Resolució, s'inicia l'endemà de la data de publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i finalitza el 31 d'octubre de 2008.

    .4 Els llocs de presentació de les sol·licituds i la documentació, els òrgans competents per a la tramitació i la resolució del procediment, el termini per a la seva conclusió, la notificació i el règim de recursos, es regeixen per les bases que consten a l'annex d'aquesta Resolució.

    En tot el que no preveuen les bases, és aplicable el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i els preceptes de bases del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei general de subvencions.

    Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i, potestativament, recurs de reposició davant el conseller de Medi Ambient i Habitatge en el termini d'un mes.

    Barcelona, 25 de març de 2008

    Francesc Baltasar i Albesa

    Conseller de Medi Ambient i Habitatge

    Annex 1

    Bases reguladores

    .1 Objecte de les subvencions

    L'objecte de les subvencions que regulen aquestes bases és ajudar al pagament de la renda a arrendataris amb dificultats, amb la finalitat de prevenir l'exclusió social residencial, d'acord amb el que regula el capítol 6 del Decret 244/2005, de 8 de novembre, d'actualització del Pla per al dret a l'habitatge 2004-2007.

    .2 Destinataris/àries

    2.1 Poden optar a les subvencions les persones físiques titulars d'un contracte de lloguer la unitat de convivència de les quals tingui uns ingressos no superiors a 2,5 vegades l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (IPREM), segons el que estableix l'annex 2 d'aquesta Resolució, i que es trobin en alguna de les circumstàncies següents:

  4. Ser majors de 65 anys, titulars de contractes de lloguer amb pròrroga forçosa.

  5. Ser llogaters o cessionaris per un altre títol d'habitatges administrats per la Generalitat de Catalunya a través d'Adigsa, per administracions o empreses públiques d'àmbit local, o per entitats sense ànim de lucre.

  6. Ser titulars d'un contracte de lloguer obtingut o supervisat a través de les borses integrades a la xarxa de mediació per al lloguer social que regula en el capítol 7 del Decret 244/2005, de 8 de novembre, o a través d'entitats col·laboradores que signin conveni amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge amb aquesta finalitat i que es trobin en situació de risc d'exclusió social per motius residencials, segons el que preveu l'article 42.1.c) del Decret esmentat.

  7. Ser joves de fins a 35 anys d'edat inclosos, amb ingressos anuals mínims de 5.500 euros, que hagin signat un contracte de lloguer o l'hagin fet supervisar a través de borses joves d'habitatge convingudes amb la Secretaria de Joventut, o de les borses de la xarxa de mediació per al lloguer social, o de les entitats col·laboradores que hagin signat conveni amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge amb aquesta finalitat.

    2.2 La supervisió que preveuen els apartats 2.1.c) i 2.1.d) d'aquesta base s'acredita amb la constància en cada sol·licitud d'ajut de la intervenció d'una borsa de lloguer social o d'una borsa jove d'habitatge, si s'escau.

    2.3 S'entendran per ingressos de la unitat de convivència els ingressos de tots els ocupants de l'habitatge, tant si existeix entre ells relació de parentiu com si no.

    2.4 En cap cas es concediran subvencions al lloguer en contractes signats entre persones que tinguin relació de parentiu fins al segon grau de consanguinitat o afinitat, o que disposin d'un habitatge en propietat en el mateix municipi, sempre que no quedi degudament justificat el motiu pel qual no s'ocupa.

    2.5 La Secretaria d'Habitatge, mitjançant les persones adscrites a l'àrea de polítiques socials, supervisarà els contractes de lloguer quan en un determinat àmbit territorial no s'hagi constituït cap borsa integrada a la xarxa de mediació per al lloguer social.

    .3 Presentació de les sol·licituds

    3.1 Els sol·licitants que han estat beneficiaris de subvencions per al pagament de lloguers en la convocatòria de 2007, han de presentar, juntament amb la sol·licitud, la declaració responsable en model normalitzat que es mantenen les condicions exigides per ser beneficiari.

    3.2 Les sol·licituds, en el model d'instància normalitzat, juntament amb la documentació completa que requereix la base 4, adreçades a la Secretaria d'Habitatge, s'han de presentar en cada cas a les dependències que d'acord amb el col·lectiu a què es pertanyi gestionarà la sol·licitud:

  8. En el supòsit dels llogaters majors de 65 anys i amb contracte de pròrroga forçosa, les sol·licituds s'han de presentar a la Secretaria d'Habitatge (c. Aragó, 244-248, 08007 Barcelona, i c. Diputació, 92, 08015 Barcelona) o als Serveis Territorials d'Habitatge de Girona (c. dels Banyoles, 17 acc., 17004 Girona), Lleida (c. Dr. Fleming, 15, 25006 Lleida), Tarragona (c. Anselm Clavé, 1, 43004 Tarragona) i les Terres de l'Ebre (c. Sant Ildefons, 6, 43600 Tortosa), sens perjudici que també es puguin presentar a les borses que formen part de la xarxa de mediació per al lloguer social que han signat conveni amb aquesta finalitat amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge.

  9. En el supòsit de llogaters d'habitatges administrats per administracions o empreses públiques o entitats sense ànim de lucre, les sol·licituds s'han de presentar a la seu de l'entitat titular o administradora de l'habitatge.

  10. En el supòsit dels llogaters de fins a 35 anys d'edat inclosos, les sol·licituds s'han de presentar a la borsa jove municipal o del consell comarcal convinguda amb la Secretaria de Joventut i que en aquesta data sigui operativa. Si no n'hi ha, a l'entitat col·laboradora municipal que hagi signat conveni com a borsa de mediació per al lloguer social, o a les coordinacions territorials de Joventut.

  11. En el supòsit dels llogaters no previstos en els apartats precedents, les sol·licituds s'han de presentar a les borses que formen part de la xarxa de mediació per al lloguer social que hagin signat conveni amb aquesta finalitat amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge. En el supòsit que no s'hagi constituït cap borsa de mediació en un determinat àmbit territorial, les sol·licituds es poden presentar a les dependències de la Secretaria d'Habitatge esmentades a l'apartat a).

  12. Les adreces...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR