ORDRE BSF/240/2013, de 8 d'octubre, de modificació de l'Ordre ASC/342/2008, de 30 de juny, per la qual es regula el procediment aplicable a la sol·licitud i concessió de l'ajut econòmic establert a l'article 27 de la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Benestar Social i Família
Rango de LeyOrdre

L’article 27 de la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere, estableix un ajut econòmic per a les dones víctimes de violència de gènere que tenen un determinat nivell de renda i de les quals es presumeixi que, a causa de la seva edat, falta de preparació general o especialitzada i circumstàncies socials, tinguin especials dificultats per obtenir un lloc de treball. Aquest article va el va desplegar el Reial decret 1452/2005, de 2 de desembre, que estableix a l’article 8 que correspon a les administracions competents en matèria de serveis socials –en aquest cas, la Generalitat de Catalunya– determinar el procediment de concessió i efectuar el pagament d'aquests ajuts, els quals han de ser finançats amb càrrec als pressupostos generals de l'Estat.

En virtut d’aquestes previsions, es va aprovar l’Ordre ASC/342/2008, de 30 de juny, per la qual es regula el procediment aplicable a la sol·licitud i concessió de l'ajut econòmic establert a l'article 27 de la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere (DOGC núm. 5173, de 15.7.2008). Aquesta Ordre disposa a l’article 8.1 que la tramitació de les sol·licituds d’aquests ajuts correspon a l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials, i la resolució, a la persona titular de l’aleshores Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania.

Tanmateix, l’experiència dels darrers anys aconsella simplificar el procediment administratiu aplicable als ajuts, per tal d’agilitar-ne la tramitació, evitant la duplicitat d’òrgans en la seva gestió i concessió, i minimitzant les càrregues administratives per a les dones sol·licitants. Així mateix, en la línia del que estableix l’article 8.2 del Reial decret 1452/2005, de 2 de desembre, en la regulació del procediment de concessió cal vetllar perquè totes les fases del procediment es duguin a terme amb la màxima celeritat i simplicitat de tràmits i garantir-ho. Per això, la present Ordre té per objecte modificar l’Ordre ASC/342/2008, de 30 de juny, a l’efecte d’establir un únic òrgan administratiu encarregat de la tramitació i la resolució dels ajuts, que per raó de la matèria ha de ser la secretaria sectorial o la unitat directiva competent en matèria de polítiques familiars.

Així mateix, s’aprofita aquesta modificació normativa per millorar la redacció de l’article 9, relatiu a la resolució i al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR