ORDRE AAM/263/2011, de 5 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts al sector apícola per pol·linització, i es convoquen els corresponents a l'any 2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAM/263/2011, de 5 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts al sector apícola per pol·linització, i es convoquen els corresponents a l'any 2011.

L'apicultura ha estat i és una activitat tradicional, implantada en moltes zones rurals de Catalunya en les quals actua com a activitat agrària principal o complementària d'altres activitats agràries per a moltes de les seves persones agricultores.

Així doncs, l'activitat apícola proporciona una part important dels ingressos dels agricultors i contribueix al manteniment de la població en zones de muntanya o zones desafavorides i en reforça el teixit econòmic i social.

L'activitat apícola afavoreix el increment de la pol·linització que fan les abelles i, en conseqüència, ajuda al manteniment, la conservació i l'equilibri dels ecosistemes i de l'entorn natural on hi ha els abellars.

La pol·linització afavoreix la conservació de determinades espècies vegetals silvestres i el increment de rendiments d'altres espècies cultivades, especialment les fructícoles.

Valorant el benefici que l'apicultura reporta en conjunt a l'agricultura i al medi ambient es considera necessari conservar i fomentar aquesta activitat.

Els ajuts a la pol·linització estan integrats en el Programa Nacional d'Ajuda a l'Apicultura 2011-2013, i està regulat actualment per l'article 105 del Reglament CE 1234/2007 del Consell de 22 d'octubre de 2007, pel qual es crea una organització comuna de mercats agrícoles i s'estableixen disposicions específiques per a determinats productes agrícoles (Reglament únic per a les OCM) (DOUE de 16 de novembre de 2007, núm. 299), acollint-se a l'excepció contemplada en l'apartat 2.b) de l'esmentat article perquè no són ajuts a favor de la producció o del comerç i per tant no resulten aplicables els articles 87, 88 i 89 del Tractat.

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport al sector apícola mitjançant un ajut econòmic, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats al sector apícola per pol·linització, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats al sector apícola per pol·linització corresponents a l'any 2011 d'acord amb les bases reguladores aprovades en l'article 1 precedent.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies, que computa des de l'endemà de la publicació de l'Ordre en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

2.3 Els ajuts d'aquesta Ordre aniran a càrrec de la partida pressupostària AG03D/782000100/6120/000 dels pressupostos del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) per a l'any 2011, dotada amb un import màxim de 86.247,00 euros.

2.4 L'òrgan instructor dels expedients d'ajuts és el Servei d'Ordenació Ramadera.

2.5 L'òrgan competent per emetre la resolució sobre les sol·licituds és la persona titular de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia. A aquests efectes es nomena una Comissió de valoració que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d'ajuts, formada pel subdirector o la subdirectora general de Ramaderia, el/la cap del servei de Prevenció en Salut Animal i el/la cap del Servei d'Ordenació Ramadera.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de quatre mesos a comptar des de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució del director o la directora general d'Agricultura i Ramaderia que no posa fi a la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la notificació de la resolució, sens perjudici que es pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu, el recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural es podrà interposar en el termini de tres mesos a comptar a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per a resoldre i notificar tal com estableix l'apartat anterior.

2.8 Els ajuts concedits a les persones físiques per import superior a 3.000,00 euros i els ajuts concedits a persones jurídiques es faran públics al web http://www.gencat.cat/daam/ajuts/, fent ús dels mitjans electrònics establerts. Els ajuts que superin els 3.000,00 euros es publicaran, a més, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 5 d'octubre de 2011

Josep Maria Pelegrí i Aixut

Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Annex

Bases reguladores

—1 Objecte dels ajuts

L'objecte dels ajuts que estableix l'Ordre és afavorir l'increment de la pol·linització que fan les abelles mitjançant el manteniment del nombre d'arnes durant un període mínim de tres mesos.

—2 Persones beneficiàries i perceptores

2.1 Poden ser beneficiàries i perceptores d'aquests ajuts les persones físiques, jurídiques, comunitats de béns, persones apicultores...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR