DECRET 147/1991, de 17 de juny, d'alteració dels límits entre els termes municipals de Santa Eugènia de Berga i Taradell.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

En data 10 de novembre de 1988, l'Ajuntament de Santa Eugènia de Berga (Osona), fent-se ressò de les peticions de la majoria dels veïns del Raval de Taradell, va prendre l'acord d'iniciar l'expedient de segregació del barri esmentat del municipi de Taradell (Osona).

El Raval de Taradell, anomenat a Taradell Raval de Santa Eugènia, confronta amb el nucli de Santa Eugènia de Berga, i els dos formen una unitat urbana única i indestriable travessada pel límit entre els dos termes municipals, que passa per l'eix de dos carrers i a tocar de l'església parroquial, nucli històric de la població que conformen Santa Eugènia de Berga i el Raval.

Ja l'any 1936, per un Decret del Govern de la Generalitat de 22 de desembre (DOGC núm. 361, de 26.12.1936), es va modificar el límit entre Santa Eugènia de Berga i Taradell de manera que deixava dins del primer el nucli del Raval i les masies anomenades Can Terrerons, Terrers, el Balló, la Teuleria, Can Pere Xic, Can Reguers, Cal Monjo, Puigsacost i Can Bailon. Aquesta disposició, com tota l'obra legislativa de la Generalitat republicana, va ser anul·lada per l'Estat franquista el 1939.

Un cop instruït l'expedient, en el qual figuraven la memòria justificativa que assenyala l'article 17.1 del Reglament de demarcació territorial i població dels ens locals de Catalunya i un plànol amb indicació dels nous límits proposats, es va sotmetre a informació pública i a informe de les entitats locals interessades. Aquests tràmits es van cloure, sense que ningú comparegués a la informació pública, amb un acord de l'Ajuntament de Santa Eugènia de Berga pel qual es donava per finalitzada la fase d'instrucció de l'expedient, es desestimaven les al·legacions de l'Ajuntament de Taradell, s'aprovava un estudi econòmic i es trametia la totalitat de l'expedient al Departament de Governació.

Sotmès l'expedient a informe de la Comissió de Delimitació Territorial, aquesta va acordar emetre un informe favorable, en data 7 de juny de 1990, amb el límit que indica la proposta de l'Ajuntament de Santa Eugènia de Berga que figura a l'expedient, atès que el Raval de Taradell forma un conjunt urbà indestriable amb el nucli de Santa Eugènia de Berga, amb el qual comparteix nombrosos serveis, atès l'anacronisme del límit actual entre els municipis de Santa Eugènia de Berga i Taradell, que deriva d'una demarcació feudal del segle XIII, i atesa la vinculació funcional a aquest conjunt urbà de Santa Eugènia i el Raval d'un seguit de masos i finques pròximes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR