DECRET 94/2013, de 5 de febrer, pel qual s'aprova l'alteració dels termes municipals de Porqueres i de Camós.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

El 25 de juliol de 2007, el Ple de l’Ajuntament de Porqueres va acordar iniciar un expedient d’alteració dels termes municipals de Porqueres i de Camós, consistent en la segregació de 10.845 m² del municipi de Camós per a la seva agregació al municipi de Porqueres i de 14.576 m² del municipi de Porqueres per a la seva agregació al de Camós, d’acord amb el que estableix l’article 14, en relació amb l’article 13.1.b) del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d’abril.

L’expedient va ser sotmès a informació pública, per un període de 60 dies, mitjançant la seva exposició en el tauler d’anuncis de la corporació i la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, sense que es presentés cap al·legació dins d’aquest termini.

Finalitzat aquest tràmit, l’expedient va ser sotmès a informe dels ens locals que no l’havien promogut. L’Ajuntament de Camós, mitjançant acord plenari de 15 de desembre de 2010, va informar favorablement sobre l’alteració de termes. Mentre que el Consell Comarcal del Pla de l’Estany, en data 27 d’abril de 2011, i la Diputació de Girona, en data 17 de maig de 2011, van acordar, respectivament, informar també favorablement.

El Ple de l’Ajuntament de Porqueres, en la sessió de 27 de juliol de 2011, va acordar, per majoria absoluta del nombre legal dels seus membres, la procedència de l’alteració de termes.

Finalment, en data 1 d’agost de 2011, es va trametre l’expedient complet al Departament de Governació i Relacions Institucionals.

Els serveis tècnics de la Direcció General d’Administració Local van informar sobre l’expedient i van considerar que tant la iniciació com la instrucció de l’expedient havien estat tramitades adequadament, i que concorre el supòsit previst en la normativa vigent en quant a consideracions d’ordre geogràfic, demogràfic, econòmic o administratiu que ho fan necessari o aconsellable.

La Comissió de Delimitació Territorial, en la sessió de 20 de juny de 2012, va emetre informe favorable sobre l’expedient.

El 3 de setembre de 2012, es va posar en coneixement de l’Administració de l’Estat la tramitació de l’expedient.

La Comissió Jurídica Assessora, en la sessió de 8 de novembre de 2012, va emetre dictamen favorable sobre l’expedient, amb l’observació que l’Ajuntament de Porqueres acredités el quòrum de la majoria absoluta del nombre legal de membres per a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR