DECRET 44/2000, de 26 de gener, pel qual s'aprova l'alteració parcial dels termes municipals de Navàs i de Sant Mateu de Bages.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

44/2000, de 26 de gener, pel qual s’aprova l’alteració parcial dels termes municipals de Navàs i de Sant Mateu de Bages.

El dia 29 d’abril de 1993, dos-cents seixanta veïns de les colònies Valls i el Palà de Torroella van sol·licitar davant de l’Ajuntament de Navàs la iniciació d’un expedient d’alteració de termes que consistia en la segregació d’una part del terme municipal de Navàs per a la seva agregació al municipi de Sant Mateu de Bages, d’acord amb el que estableix l’article 14, en relació amb l’article 13.1.b) i c) de la Llei 8/1987, de 15 d’abril, municipal i de règim local de Catalunya. Aquesta sol·licitud va ser desestimada per l’Ajuntament de Navàs i com a conseqüència d’això els promotors de l’expedient van interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Mitjançant Sentència de 23 de setembre de 1997 es va estimar aquest recurs i es va requerir a l’Ajuntament de Navàs que acordés l’inici de l’expedient i el tramités.

L’Ajuntament de Navàs va iniciar l’expedient per acord plenari de 31 d’octubre de 1997 i el va sotmetre a informació pública i a informe de l’Ajuntament de Sant Mateu de Bages. Durant el període d’informació pública es varen rebre 859 al·legacions, 165 de les quals de la zona objecte de l’expedient, bàsicament de la colònia el Palà de Torroella i del disseminat de Sant Salvador. L’Ajuntament de Sant Mateu de Bages, en la sessió de 30 d’octubre de 1998, va emetre informe favorable sobre l’expedient, tot i que va deixar a criteri del Departament de Governació l’àmbit territorial de la zona objecte de l’expedient. Així mateix, aquest Ajuntament va analitzar des del punt de vista demogràfic i econòmic la possibilitat de restablir la segregació de la colònia Valls de Torroella, vigent entre el 16 de febrer de 1938 i el 8 de setembre de 1939. El dia 29 de gener de 1999 l’Ajuntament de Navàs va adoptar l’acord sobre la procedència de l’expedient, que va tenir entrada al Departament de Governació el dia 12 de febrer de 1999.

Atès que hi mancava el tràmit d’informe del Consell Comarcal del Bages i de la Diputació de Barcelona, la Direcció General d’Administració Local els va sol·licitar. La Diputació de Barcelona, per mitjà de Decret de Presidència en va emetre informe parcialment favorable, mentre que el Consell Comarcal del Bages, va...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR