DECRET 119/2001, de 2 de maig, pel qual s'aproven mesures ambientals de prevenció i correcció de la contaminació de les aigües per nitrats.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

119/2001, de 2 de maig, pel qual s’aproven mesures ambientals de prevenció i correcció de la contaminació de les aigües per nitrats.

La contaminació produïda per nitrats procedents de fonts agràries té una incidència directa en la qualitat dels recursos hídrics i, per tant, pot repercutir en la qualitat del proveïment d’aigua per a la població.

Mitjançant el Decret 283/1998, de 21 d’octubre, es van designar a Catalunya les zones vulnerables en relació amb la contaminació de nitrats procedents de fonts agràries, d’acord amb el que estableixen la Directiva 91/676/CEE, de 12 de desembre de 1991, i el Reial decret 261/1996, de 16 de febrer, que la va incorporar. Igualment, el Govern de la Generalitat va aprovar, en la seva sessió del dia 3 d’abril de 2000, el Pla de prevenció i correcció de la contaminació per nitrats, el qual estableix el conjunt d’actuacions destinades a abordar la problemàtica dels nitrats, tant pel que fa al proveïment d’aigua potable a les zones vulnerables com pel que concerneix les mesures agronòmiques i de gestió de les dejeccions ramaderes i la difusió de la informació sobre aquest aspecte entre la població.

Per tal de completar el desenvolupament normatiu que faci possible una adequada protecció de les aigües respecte a la contaminació per nitrats d’origen agrari, cal establir un seguit de mesures ambientals que, per una banda, assegurin una correcta gestió dels recursos hídrics per tal de garantir la qualitat de tots els proveïments d’aigua i, per l’altra, impulsin un adequat tractament dels residus que genera aquella contaminació.

En conseqüència, a proposta del conseller de Medi Ambient, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte

És objecte d’aquest Decret la regulació de les mesures ambientals necessàries per assegurar la qualitat i correcta gestió dels recursos hídrics en relació amb la contaminació de les aigües per nitrats a les zones vulnerables.

Article 2

Finalitats

Aquest Decret té per finalitats:

a) Garantir la qualitat dels recursos hídrics en general i de les captacions d’aigua per al proveïment de poblacions, en particular.

b) Assolir un alt grau de protecció de la salut de les persones i del medi ambient en el seu conjunt.

Article 3

Zones vulnerables

Als efectes d’aquest Decret, s’entén per zones vulnerables les designades pel Decret 283/1998, de 21 d’octubre, pel qual es van designar a Catalunya les zones vulnerables en relació amb la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR