DECRET 216/1990, de 30 de juliol, pel qual s'amplia la relació de zones de muntanya i de municipis que les componen.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

El Decret legislatiu 3/1986, de 4 d'agost, pel qual es modifica la Llei 2/1983, de 9 de març, d'alta muntanya, va homologar els elements de definició conceptual de les zones de muntanya que estableix la Llei esmentada, amb els que preveu la Directriu 75/268/CEE, relativa a l'agricultura de muntanya i a determinades zones desafavorides.

Amb aquesta finalitat, el Decret legislatiu esmentat afegeix un nou criteri per a la delimitació de les zones de muntanya als dos que establia l'article 3.1 de la Llei 2/1983, consistent a considerar zones de muntanya aquells municipis que apleguin condicions que, sense arribar als valors assenyalats en els altres dos criteris, comportin circumstàncies excepcionals limitadores de la seva activitat econòmica i especialment de la seva producció agrària.

Per tal de donar compliment a les prescripcions esmentades, el Decret 327/1989, de 25 d'octubre, amplià la relació de municipis que componen les zones de muntanya, delimitades pel Decret 348/1984, de 26 d'octubre, i declarats com a tals pel Decret 329/1985, de 14 de novembre, a fi de permetre l'adequació de la delimitació de les àrees de muntanya proposades per la Llei 2/1983, amb la resultant de les directrius comunitàries sobre zones agrícoles desafavorides.

Simultàniament, amb la promulgació de l'esmentat Decret 327/1989, es va publicar la decisió de la Comissió de les Comunitats Europees 89/566, que modificava l'anterior delimitació amb efectes a partir de l'1 de gener de 1989, per la qual cosa es fa necessària una segona ampliació per tal de mantenir l'adequació amb les disposicions comunitàries i amb la definició de zones de muntanya continguda al Decret Legislatiu 3/1986, de 4 d'agost, i a la Llei 2/1983, de 9 de març, d'alta muntanya.

Per la seva banda, la Llei 3/1990, de 8 de gener, ha introduït canvis en la composició municipal d'algunes comarques. En virtut d'aquests canvis, algun municipi que era zona de muntanya ha passat a ser de "comarca de muntanya", mentre que alguns municipis de "comarques de muntanya" han deixat de ser-ho i han de ser considerats, doncs, com a possibles municipis de "zones de muntanya".

Per tot això, de conformitat amb l'informe previ favorable del Consell General de Muntanya, a proposta dels consellers de Governació, de Política Territorial i Obres Públiques i d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

A la llista de zones de muntanya i de municipis que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR