DECRET 72/1991, de 8 d'abril, pel qual s'amplien els productes sanguinis que preveu el Decret 255/1987, de 4 d'agost, a l'efecte de fixar-ne el preu màxim anual.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

L'article 6 de l'Ordre de 29 de setembre de 1986, de desplegament del Programa de donació i transfusió sanguínia (DOGC núm. 751, de 10.10.1986), estableix els productes sanguinis que els bancs i els dipòsits de sang integrats en la Xarxa Hemoteràpica de Catalunya, segons el seu nivell, podran recaptar, tractar, intercanviar i transfondre, com també els serveis que aquests centres podran realitzar.

Per tal de garantir que en l'àmbit territorial de Catalunya la donació de sang sigui sempre un acte voluntari i gratuït, es va autoritzar el Departament de Sanitat i Seguretat Social mitjançant el Decret 255/1987, de 4 d'agost (DOGC núm. 855, de 2.9.1987), per fixar anualment el preu màxim dels productes sanguinis esmentats a l'article 6 de l'Ordre de 29 de setembre de 1986 abans citada.

Com que en els darrers anys s'ha fet palesa la necessitat d'ampliar el nombre de productes que preveu l'Ordre esmentada incorporant-hi aquells que resulten d'utilització freqüent i respecte dels quals convé fixar-ne el preu màxim;

En virtut del que disposa l'article 62 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Els productes sanguinis que a continuació s'indiquen, en qualsevol operació d'intercanvi i subministrament en què siguin emprats, estaran sotmesos a un preu màxim que fixarà anualment el Departament de Sanitat i Seguretat Social mitjançant una ordre, a proposta del Comitè Directiu del Pla de Programes Sectorials d'Assistència Sanitària:

  1. Concentrat d'hematies fenotipats.

  2. Concentrat de plaquetes pobres en leucòcits.

Article 2

Totes les operacions d'intercanvi i subministrament d'aquests productes se subjectaran a les normes que preveu el Decret 255/1987, de 4 d'agost.

Article 3

Els bancs i els dipòsits de sang integrats en la Xarxa Hemoteràpica de Catalunya, segons el nivell que tinguin assignat, podran recaptar, tractar, intercanviar i fer transfondre els productes sanguinis que preveu l'article 1 d'aquest Decret.

Disposició final Única Es faculta el conseller de Sanitat i Seguretat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR