ORDRE EMO/55/2011, de 29 de març, per la qual s'amplien els terminis d'execució de les inversions de diferents línies d'ajut a l'àmbit de la indústria.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EMO/55/2011, de 29 de març, per la qual s'amplien els terminis d'execució de les inversions de diferents línies d'ajut a l'àmbit de la indústria.

L'Ordre IUE/136/2010, de 8 de març, va aprovar les bases reguladores de la línia de subvencions i de préstecs directes en condicions preferents per al finançament d'actuacions de transformació estructural dels sectors estratègics de la indústria a Catalunya.

D'acord amb el punt 6.f) de les bases, les garanties de les operacions de crèdit hauran de cobrir el 100% del principal del préstec i s'instrumentarà en un aval bancari, en un aval d'una societat de garantia recíproca o en un de SAECA.

Atesa la dificultat que, en l'actual context, comporta l'obtenció d'un aval en el mercat, la formalització de les operacions de préstec amb l'Institut Català de Finances s'ha retardat fins al punt que en molts casos el desemborsament dels préstecs no es farà fins a mitjans de març de 2011. Per tant, aquestes empreses actualment no disposen del finançament per executar el projecte aprovat.

L'Ordre IUE/469/2009, de 15 d'octubre, va aprovar les bases reguladores de la línia de subvencions i de préstecs directes en condicions preferents per al finançament d'actuacions en el sector de l'automoció. Mitjançant la Resolució IUE/1196/2010, de 14 d'abril, s' ha obert la convocatòria per a l'any 2010.

D'acord amb el que estableix el Reglament CE 800/2008, de 6 d'agost, pel qual es declaren determinades categories d'ajut compatibles amb el mercat comú en aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat (Reglament general d'exempció per categories) en relació amb l'efecte incentivador de l'ajut, el termini per realitzar la inversió s'inicia a partir de la presentació de la sol·licitud per a l'atorgament de l'ajut.

Atès que el termini de presentació de sol·licituds va finalitzar el 12 de maig de 2010, el termini d'execució dels projectes s'ha vist notablement limitat.

D'altra banda, ateses les condicions de les operacions de finançament, els crèdits han de comptar amb l'aprovació per part del corresponent òrgan de l'Institut Català de Finances, per la qual cosa la formalització dels préstecs no s'ha dut a terme fins a finals de l'any 2010.

L'Ordre IUE/282/2010, de 6 de maig, va aprovar les bases de la línia d'ajuts en forma de garanties de la Secretaria d'Indústria i Empresa-Institut Català de Finances per al finançament d'inversions per a la promoció de la producció industrial.

El termini de presentació de sol·licituds va finalitzar els dies 15 de juny de 2010 i 21 d'octubre de 2010, per a la primera i segona convocatòria, respectivament.

D'altra banda, a causa del fet que, d'acord amb el punt 9.1 de les bases, és condició excloent...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR