REIAL DECRET 506/2007, de 20 d'abril, pel qual s'amplien els mitjans traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 966/1990, de 20 de juliol, en matèria de provisió de mitjans materials i econòmics al servei de l'Administració de justícia.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyReial Decret

REIAL DECRET

506/2007, de 20 d'abril, pel qual s'amplien els mitjans traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 966/1990, de 20 de juliol, en matèria de provisió de mitjans materials i econòmics al servei de l'Administració de justícia.

La Constitució espanyola estableix a l'article 149.1.5 que l'Estat té competència exclusiva en matèria d'Administració de justícia.

D'altra banda, l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, i reformat per la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, estableix a l'article 104 que corresponen a la Generalitat els mitjans materials de l'Administració de justícia a Catalunya.

Pel Reial decret 966/1990, de 20 de juliol, es van fer efectius els traspassos en matèria de provisió de mitjans materials i econòmics al servei de l'Administració de justícia a la Generalitat de Catalunya. Aquests traspassos es van completar mitjançant els reials decrets 1553/1994, de 8 de juliol, i 1905/1994, de 23 de setembre.

Ara escau fer, sobre les mateixes previsions constitucionals i estatutàries, una ampliació de mitjans en aquesta matèria, en concepte de finançament dels nous òrgans judicials que han entrat en funcionament al juny i al desembre de 2006, de conformitat amb la relació annexa a l'Acord d'ampliació.

La Comissió Mixta prevista a la disposició transitòria segona de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, per tal de procedir a l'ampliació esmentada de mitjans traspassats, va adoptar els corresponents acords en la seva sessió del Ple dels dies 6 de juny de 1994 i 22 de febrer de 1996, en els termes que figuren a l'annex d'aquest Reial decret.

En virtut d'això, en compliment del que disposa la disposició transitòria segona de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, a proposta del ministre d'Administracions Públiques i amb la deliberació prèvia del Consell de Ministres en la reunió del dia 20 d'abril de 2007,

Disposo:

Article 1

S'aprova l'Acord de la Comissió Mixta que preveu la disposició transitòria segona de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, sobre ampliació de mitjans traspassats a la Generalitat de Catalunya en matèria de provisió de mitjans materials i econòmics per al funcionament de l'Administració de justícia, que es transcriu com a annex d'aquest Reial decret.

Article 2

En conseqüència, queden traspassats a la Generalitat de Catalunya els mitjans i els crèdits pressupostaris en els termes que resulten del mateix Acord i de la relació annexa número 1.

Article 3

L'ampliació dels traspassos a què es refereix aquest Reial decret té efectivitat a partir del dia que assenyala el mateix Acord de la Comissió Mixta, sens perjudici que el Ministeri de Justícia produeixi, fins a l'entrada en vigor d'aquest Reial decret, si s'escau, els actes administratius necessaris per al manteniment dels serveis en el règim i el nivell de funcionament que tinguin en el moment de l'adopció de l'Acord.

Article 4

Els crèdits pressupostaris que es determinin d'acord amb la relació número 1 s'han de donar de baixa en els conceptes d'origen, i el Ministeri d'Economia i Hisenda els ha de transferir als conceptes habilitats a la secció 32 dels pressupostos generals de l'Estat, destinats a finançar el cost dels serveis assumits per les comunitats autònomes, una vegada l'Oficina Pressupostària de Justícia remeti al Departament esmentat els certificats de retenció del crèdit, per tal de donar compliment al que disposa la normativa vigent sobre pressupostos generals de l'Estat.

Disposició final única

Entrada en vigor

Aquest Reial decret es publica simultàniament en el Butlletí Oficial de l'Estat i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i té vigència a partir de l'endemà de la seva publicació.

Madrid, 20 d'abril de 2007

Juan Carlos R.

Jordi Sevilla Segura

Ministre d'Administracions Públiques

Annex

La senyora Pilar Andrés Vitoria i el senyor Jaume Vilalta i Vilella, secretaris de la Comissió Mixta de Transferències prevista a la disposició transitòria segona de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Certifiquen:

Que a la reunió del Ple de la Comissió Mixta de Transferències del dia 6 de juny de 1994, es van apoderar el president i el vicepresident per aprovar els acords d'ampliació de mitjans materials i econòmics per al funcionament de l'Administració de justícia, i a la reunió del dia 22 de febrer de 1996, es va aprovar un acord complementari sobre mòduls generals de valoració.

Produïda la situació de fet que justifica l'aplicació dels mòduls esmentats, el president i el vicepresident de la Comissió Mixta de Transferències Administració de l'Estat-Generalitat de Catalunya han prestat la seva conformitat a l'Acord d'ampliació dels mitjans traspassats a la Generalitat de Catalunya mitjançant el Reial decret 966/1990, de 20 de juliol, en matèria de provisió de mitjans materials i econòmics per al funcionament de l'Administració de justícia, en els termes que a continuació s'indiquen.

  1. Normes constitucionals i estatutàries en què s'empara l'ampliació del traspàs

    De conformitat amb l'article 149.1.5 de la Constitució, l'Estat té competència exclusiva en matèria d'Administració de justícia.

    D'altra banda, l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, i reformat per la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, estableix a l'article 104 que corresponen a la Generalitat els mitjans materials de l'Administració de justícia a Catalunya.

  2. Valoració de les càrregues financeres dels mitjans traspassats

    1. La valoració provisional en valors de l'any base 1999 que correspon al cost efectiu anual dels mitjans que es traspassen a la Generalitat de Catalunya s'eleva a 605.464,74 euros. Aquesta valoració es revisarà en els termes establerts a l'article 16.1 de la Llei 21/2001, de 27 de desembre, per la qual es regulen les mesures fiscals i administratives del nou sistema de finançament de les comunitats autònomes de règim comú i ciutats amb estatut d'autonomia.

    2. El finançament, en euros de 2006, que correspon al cost efectiu anual de l'ampliació de mitjans traspassats, es detalla en la relació adjunta número 1.

    3. Transitòriament, fins que no es produeixi la revisió del Fons de suficiència, com a conseqüència de la seva incorporació al cost efectiu del traspàs, aquest cost es finançarà mitjançant la consolidació a la secció 32 dels pressupostos generals de l'Estat, dels crèdits relatius als diferents components d'aquest cost, pels imports que es determinin, susceptibles d'actualització pels mecanismes generals previstos a cada llei de pressupostos.

    4. Com a lliurament per una sola vegada, i sense que s'incorpori al cost efectiu corresponent a aquesta ampliació de mitjans, es transfereix a la Generalitat de Catalunya amb càrrec a la secció 13, Ministeri de Justícia, dels pressupostos generals de l'Estat, la quantitat de 4.290.810,29 euros, per a despeses d'inversió mobiliària i immobiliària, i 115.297,88 euros per a despeses corrents, per al funcionament dels nous jutjats durant els mesos de juliol a desembre de 2006.

    5. L'ampliació de mitjans econòmics objecte d'aquest traspàs correspon a la creació dels nous òrgans judicials posats en funcionament al juny i al desembre de 2006, segons s'especifica a la relació annexa.

  3. Data d'efectivitat de l'ampliació

    L'ampliació de mitjans objecte d'aquest Acord té efectivitat a partir de l'endemà de la publicació del Reial decret pel qual s'aprova aquest Acord, excepte el contingut dels números 1, 2 i 3 de l'apartat B), que té efectivitat des de l'1 de gener de 2007.

    I, perquè així consti, després que aquest Acord d'ampliació de mitjans ha estat ratificat pel president i el vicepresident de la Comissió Mixta de Transferències, expedim aquest certificat.

    Madrid, 1 de març de 2007

    Pilar Andrés Vitoria

    Jaume Vilalta i Vilella

    Secretaris de la Comissió Mixta

    Annex

    Identificació dels nous òrgans judicials

    Òrgans judicials que van entrar en funcionament el 30 de juny de 2006

    Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Vilafranca del Penedès.

    Jutjat Mercantil número 5 de Barcelona.

    Jutjat de Violència sobre la Dona número 3 de Barcelona.

    Òrgans judicials que van entrar en funcionament el 30 de desembre de 2006

    Jutjat de Primera Instància número 6 de Granollers.

    Jutjat de Primera Instància número 7 de Sabadell.

    Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 8 de Gavà.

    Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Martorell.

    Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Vic.

    Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Santa Coloma de Farners.

    Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Valls.

    Jutjat Penal número 3 de Granollers.

    Jutjat Penal número 4 de Tarragona.

    Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de l'Hospitalet de Llobregat.

    En el supòsit que calgui introduir adequacions o correccions a la identificació dels òrgans judicials que figuren en aquest annex, aquestes es duran a terme mitjançant certificat expedit per la Secretaria de la Comissió Mixta de Transferències.

    Relació núm. 1

    Valoració del cost efectiu de l'ampliació de mitjans traspassats a la Generalitat de Catalunya en matèria de provisió de mitjans materials i econòmics per al funcionament de l'Administració de justícia.

    Secció 13. Ministeri de Justícia.

    Servei 02.

    Programa 112A.

    Aplicació pressupostària

    Euros 2006

    202 Arrendaments

    401.439,00

    220.00 Material ordinari no inventariable

    103.837,40

    220.01 Premsa, revistes, llibres i d'altres publicacions

    17.306,23

    221.00 Energia elèctrica

    17.306,23

    221.99 D'altres subministraments

    29.822,52

    230 Dietes

    138.449,85

    231 Locomoció

    224.981,02

    Cost total

    933.142,25

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR