ORDRE SLT/335/2012, de 30 d'octubre, de modificació de l'Ordre SLT/570/2010, de 25 de novembre, per la qual es crea l'estructura del Pla director de malalties de l'aparell respiratori, i de l'Ordre SLT/571/2010, de 25 de novembre, per la qual es crea l'estructura del Pla director de les malalties reumàtiques i de l'aparell locomotor.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

L’article 62 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d’ordenació sanitària de Catalunya, va crear el Pla de salut de Catalunya com l’instrument indicatiu i el marc de referència per a totes les actuacions públiques en la matèria en l’àmbit de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, l’article 64 d’aquesta Llei estableix que correspon al departament competent en matèria de salut formular els criteris generals de la planificació sanitària i també fixar els objectius, els índexs i els nivells bàsics a assolir en les matèries que s’inclouen en el Pla de salut de Catalunya.

Enguany, el Govern ha aprovat el Pla de salut de Catalunya per al període 2011-2015, que preveu com a elements transformadors del sistema sanitari el desenvolupament de programes de salut, la transformació del model d’atenció i la modernització del model organitzatiu. En l’àmbit dels programes de salut, la primera línia d’actuació estableix com a primer projecte a desenvolupar i implantar els plans directors, amb el propòsit de donar resposta als problemes de salut de més impacte.

El plans directors són instruments d’informació, estudi i proposta mitjançant els quals el departament competent en matèria de salut determina les línies directrius per impulsar, planificar, coordinar i avaluar les actuacions a desenvolupar en l’àmbit d’actuació d’aquest. El Pla director de malalties de l’aparell respiratori va ser creat mitjançant l’Acord de Govern GOV/235/2010, de 23 de novembre, i la seva estructura va quedar regulada per l’Ordre SLT/570/2010, de 25 de novembre (DOGC núm. 5774, de 14.12.2010). El Pla director de les malalties reumàtiques i de l’aparell locomotor va ser creat mitjançant l’Acord de Govern GOV/237/2010, de 23 de novembre, i la seva estructura va quedar regulada per l’Ordre SLT/571/2010, de 25 de novembre (DOGC núm. 5774, de 14.12.2010).

Les disposicions esmentades configuren els respectius consells assessors dels plans com l’òrgan assessor del departament competent en matèria de salut en l’àmbit d’actuació de les malalties de l’aparell respiratori i de les malalties reumàtiques i de l’aparell locomotor, respectivament, amb una estructura formada per la direcció del pla, un coordinador o coordinadora, un nombre màxim de vocals (60 i 80, respectivament), i un secretari o secretaria. Per a un millor funcionament, el consell pot exercir les seves funcions mitjançant una comissió permanent, que té una funció més executiva de coordinació de grups de treball.

El Pla de govern de la Generalitat de Catalunya per al període 2011-2014 inclou en l’eix Salut un àmbit de millora de l’eficiència i l’agilitat de l’Administració sanitària, amb accions orientades a la simplificació de l’estructura administrativa i del sector públic, com ara el redimensionament dels òrgans assessors i col·legiats.

Per tot el que s’ha exposat, i amb aquest objectiu de simplificació de l’estructura administrativa pel que fa als òrgans assessors, mitjançant aquesta Ordre es modifiquen l’Ordre SLT/570/2010, de 25 de novembre, per la qual es crea l’estructura del Pla director de malalties de l’aparell respiratori, i l’Ordre SLT/571/2010, de 25 de novembre, per la qual es crea l’estructura del Pla director de les malalties reumàtiques i de l’aparell locomotor, per tal de reduir el nombre màxim de vocals del consell assessor, que passa a un màxim de 20 vocals. Se simplifica, addicionalment, la seva forma de funcionament, atès que la reducció de les vocalies fa innecessari el funcionament en comissió permanent.

Es modifiquen, així mateix, les funcions assignades a aquest òrgan col·legiat, per tal d’establir els mecanismes adients per donar respostes àgils i eficients, en el mínim temps possible, a les necessitats detectades. En aquesta línia, el Departament de Salut està revisant els models assistencials que aplica per tal de fer els canvis necessaris i donar una resposta adequada al repte que planteja el nou escenari social, econòmic, i demogràfic. Aquest nou paradigma, que fonamenta la reordenació del sistema sanitari orientant-la a la millor resolució dels condicionants i problemes de l’àmbit de la salut i socials, va propiciar la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR